Kış aylarının belası kronik öksürük için doğal yöntemler!
Özellikle mevsim geçişleri ve kış ayları ile birlikte çocuklar başta olmak üzere birçok kişi soğuk algınlığı, grip ve nezlenin yanı sıra şiddetli öksürük yaşayabiliyor. Bu tarz durumlarda ilk olarak doktora muayene olduktan sonra uygulayacağı tedaviye ek olarak bazı doğal yöntemleri kullanabilirsiniz. İşte Öksürük için kullanabileceğiniz doğal yöntemler...
Mustafa EFE/Posta.com.tr Kış aylarında bağışıklık sistemi düşük seviyede olan insanlar Grip, Nezle ve Soğuk Algınlığı gibi hastalıklara çok daha kolay olabiliyor. Bu hastalıkların yanı sıra öksürük kış aylarında kronikleşebiliyor. Kronikleşen öksürük için ilk etapta doktora başvurmak ve uyguladığı tedaviye dikkatli bir şekilde uymak gerekirken bunlara ek olarak doğal yöntemleri de öksürüğü hafifletmek için kullanabilirsiniz. İşte Öksürük için kullanabileceğiniz bazı yöntemler...
Bal: Bal, öksürüğü yatıştırmak ve boğaz ağrısını hafifletmek için yaygın olarak kullanılır. Bir fincan sıcak çay veya sıcak limon suyuna bir miktar bal ekleyebilirsiniz.
Nane: Nane, özellikle nane yağı, solunum yollarını açmaya yardımcı olabilir. Nane çayı yapmak veya birkaç damla nane yağını sıcak suya eklemek faydalı olabilir.
Zencefil: Zencefil, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve öksürük ile boğaz ağrısına karşı yardımcı olabilir. Zencefil çayı yapmak veya doğrudan taze zencefil tüketmek etkili olabilir.
Limon: Limon, C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini destekleyebilir. Sıcak suya limon suyu ve bal ekleyerek bir karışım hazırlayabilirsiniz.
Sıcak Çaylar ve Bitki Çayları: Yeşil çay, papatya çayı ve adaçayı gibi çaylar, boğazı yatıştırmaya ve öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir.
Aloe Vera: Aloe vera, antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Aloe vera suyunu içmek veya aloe vera jeli tüketmek faydalı olabilir.
- Diyabeti olanlarda göz muayenesi şart!
- Üşümenizin nedeni D vitamini eksikliği olabilir
- Gözünüzün önünde aniden şimşek çakıyorsa dikkat! Sinsice ilerleyip körlüğe neden olabiliyor, eğer böyle gözüküyorsa soluğu hastanede alın!
- Tedavi edilmeyen anal fissür hastalığına dikkat!
- Rahim ağzı kanserinin belirtileri nelerdir?