Mezoterapi nedir? Hangi durumlarda uygulanır?
Son zamanlarda birçok alanda kullanılan mezoterapi yöntemi, herkesin merak konusu oldu. Peki mezoterapi nedir? Kimlere uygulanır? Mezoterapi kimlere uygulanmaz? Mezoterapi hangi bölgelere uygulanır? Dr. Mesut Ayyıldız mezoterapi hakkında bilgiler verdi.
Mezoterapi; vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin, homeopatik ilaçların, karışımlar halinde, mikro enjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesi yöntemidir. Latince mezo (orta) ve terapi(tedavi) kelimelerinden meydana gelmiş olup orta deri tedavisi anlamındadır. Ağızdan ya da kas veya damar içine yapılan enjeksiyonlar yoluyla alınan ilaçların aldığınız miktarlarının tümü her zaman ilgili hedef organa kadar ulaşamamaktadır.
Çünkü ilaçların emilimi sırasında bir kısmı emilmeden parçalanarak atılmaktadır. Bu yüzden alınan ilacın etkisi sınırlı kalmaktadır. Ayrıca sistemik yolla alınan ilaçlar kan yoluyla tüm vücuda yayılabildiği için hastalıkla ilgisi olmayan ancak o ilaçtan etkilenebilen diğer organ ya da dokularımızı da etkileyecektir ve istenmeyen yan etkileri oluşabilecektir.
Mezoterapide ise küçük miktarlarda yapılan mikro enjeksiyonlarla ilaçlar direkt olarak problemli bölgeye verilir. Sistemik bir yan etkiye neden olmaksızın problem çözülür. Bu yolla tedaviden maksimum fayda sağlanmaktadır.
Mezoterapi hangi bölgelere uygulanır?
Özellikle anti aging için yapılan mezoterapiler yani gençleştirme ve yaş almama önlemi için yapılan mezoterapiler kombin halinde uygulanmaktadır. Yani sorunlu olan tüm alanlara belli bir orantı planlanarak uygulanır. Bu şekilde daha dengeli bir görünüm elde edilir. Çünkü tek bir alana yapılan mezoterapi işleminden sonra mezoterapi yapılmayan bölge daha yaşlı görünür ve göze batar. Anti aging tam ve çok yönlü olmalıdır. İşte uygulama yapılan bölgeler:
- Yüz ( alın, yanaklar, çene .. )
- Boyun, gıdı
- Dekolte
- Eller
- Kol
- Bacak
- Göbek, karın
- Saç derisi
Mezoterapi kimlere uygulanmaz?
Söz konusu işlem, ilacın deri altına enjekte edilmesi işlemi olduğu için uygulanmasında sakınca bulunan bazı kişiler var. Bu kişiler şunlar:
- Hamilelik
- Emzirme
- İlaç tedavisi görme
- Akne ve sivilce için tedavi görme
- Ağır hastalıklar için tedavi görme
- Deride enfeksiyon ve alerjik problemler yaşama
- Takır takır öksürüğe neden oluyor! Bağışıklık sistemini düşürüyor, öldürmüyor ama süründürüyor
- Burun kuruluğu çekenlere doğal ilaç! Uzmanından şaşırtan öneri geldi: Birkaç damla kullanmak yeterli oluyor!
- Prof. Dr. Vedat Göral uyardı: Vücutta eksikliği saç dökülmesi, kabızlık ve şişkinliğe neden oluyor!
- 2023'te 8,2 milyon kişiye tüberküloz teşhisi konuldu
- Görme yetisini kaybettiriyor! Tedavi edilmezse körlüğe neden oluyor, uzmanı uyardı: Erken teşhis şart