Mısır Püskülü Çayı Nasıl Yapılır, Neye İyi Gelir? Mısır Püskülü Çayı Ne Zaman İçilmeli?
Birçok farklı bitkisel kaynak üzerinden çay yapma imkanı bulunuyor. Hem lezzetli bir şekilde tüketim olanağı sağlanırken hem de faydalarından yararlanma imkanı verilmektedir. Bu doğrultuda pek fazla kişi bilmese bile mısır püskülü çayı da son dönemlerde bir adım öne çıkmış durumda. Tabii bunun faydaları ile beraber ne zaman tüketilmesi gerektiği de merak edilen durumlar arasında gelmektedir.
Mısır Püskülü Çayı Nasıl Yapılır?
Oldukça basit ve kolay bir yöntem üzerinden mısır püskülü çayı hazırlamak mümkün. Böylece düzenli ve dengeli bir şekilde tüketim ile beraber, aynı zamanda mısır püskülü çayının faydaları da değerlendirilebilir.
- Öncelikle mısır püskülleri küçük küçük doğranmalıdır.
- Ardından kaynayan suyun içine atılmalıdır.
- Püsküller kesinlikle su ile birlikte kaynatılmalıdır ve buna çok dikkat edilmesi gerekir.
- Püsküller suyun içine atıldıktan sonra yaklaşık olarak 10 ya da 15 dakika kadar kaynatılmalıdır.
- Daha sonra süzmek suretiyle içmek yeterlidir.
Bu şekilde yukarıdaki aşamaları sıralı bir biçimde ele almak suretiyle, mısır püskülü çayını hazır etmek mümkün. Özellikle kısa bir sürede ve kolayca hazır hale gelmesinin yanı sıra, düzenli kullanıldığı takdirde önemli faydaları olduğunu dile getirmek gerekir.
Mısır Püskülü Çayı Neye İyi Gelir?
Pek çok farklı hastalığa karşı olması ile beraber vücudun direncini artırma noktasında, son dönemlerde mısır püskülü çayı dikkatleri üzerine toplamış durumda. Bu bağlamda doğadaki kaynağın birçok değişik faydası olduğunu ifade etmek mümkün.
- Zengin bir C vitamini deposudur.
- Kan şekerini düşürür.
- Gut hastalığını önemli oranda azaltır.
- Böbrek problemlerini tedavi edici bir etkisi vardır.
- Özellikle altını ıslatma problemi konusunda tedavi edicidir.
- Kanamayı kontrol eder.
- Sindirimi kolaylaştırıcı bir etkisi vardır.
- İdrar söktürücü olarak oldukça etkilidir.
- Pek çok farklı cilt rahatsızlıklarını karşı önleyici ve geçirici bir etkiye sağlar.
Böylesi önemli faydaları ile beraber düzenli ve dengeli bir şekilde tüketilebilecek önemli bitki çayları içerisinde yer almaktadır.
Mısır Püskülü Çayı Ne Zaman İçilmeli?
Her doğal bitki çayında olduğu gibi mısır püskülü çayı konusunda da mutlaka dengeyi özen göstermek gerekmektedir. Bu doğrultuda mısır püskülü çayı hazırlandıktan sonra genelde sabahları bir fincan kadar tüketilebilir. Tabii tercih olarak akşam yemeklerinden önce de yine aç karnına tüketim gerçekleştirilebilir. Gün içerisinde ana öğünlerden önce ya da boş vakitlerde de elbette tüketimi gerçekleşebilmektedir. Ancak genel anlamda sabahları erken vakitte tüketmek, faydalarından daha etkin bir şekilde yararlanma olanağı sağlar. Tabii mutlaka dengeli bir şekilde tüketilmeli ve aşırıya kaçırılmamalıdır. Aksi takdirde istenmeyen bazı durumlar yaşanabilir.
Mısır Püskülü Çayı İçeriğinde Neler Var?
Farklı türdeki hastalıklar ile beraber cilt ve birçok değişik sorun karşısında mısır püskülü çayı önemli bir fayda sunmaktadır. Bunu sağlayabilmek için ise mısır püskülü çayı içeriğinde önemli kaynaklar bulunduruyor. Özellikle C ve K vitamini ile beraber ciddi bir potasyum kaynağı olarak öne çıkar. Aynı zamanda önemli antioksidan kaynağı olması ile beraber, vücudu birçok farklı zararlıya karşı korur. Kalp rahatsızlıkları ile beraber cildi koruyucu önemli kaynaklar barındırmaktadır.
Mısır Püskülü Çayı Zararlı mı?
Yüksek potasyum seviyesine sahip olmasına rağmen, mısır püskülü çayı diüretiktir. Yani bu yüzden aşırı şekilde tüketildiği takdirde potasyum eksikliği yaratabilir. Aynı zamanda baş dönmesi, kramplar, ishal ile beraber baş ağrısı gibi sorunlara neden olabilmektedir. Ayrıca mısırı alerjisi olanların kesinlikle tüketmemesi gerektiği ifade edilir. Diğer yandan emziren anneler ile beraber hamilelerin uzak durması gerektiği doğal bitki çayları içerisinde yer alır.
- Hasta olduğunuzun farkında bile olmayabilirsiniz: Bu 'ufak' belirtiye dikkat! Uzmanı zencefil ve yeşil çaya işaret etti
- Kütletme uygulamaları felç edebilir!
- Antibiyotik kullanımında yapılan en büyük hata
- Çocuğunuz altını ıslatıyorsa dikkat!
- Sabahları yataktan çıkmak istemiyorsanız nedeni bu hastalık olabilir