Sivilce gençlerin psikolojisini bozuyor (Sivilce nasıl tedavi edilir?)
Ergenlik çağında gençlerin en büyük sıkıntılarından biri akne ve sivilceler oluyor. Uzmanlar ise ailelerin sivilceyi basit bir ergenlik sorunu olarak görmesinin çok büyük hata olduğunu, gençlerin kendilerine güvenini zedeleyen ve psikolojisini bozan bu sorunun yara izlerine dönüşmeden tedavi edilmesi gerektiğini vurguluyor
Okulların açılmasına günler kala birçok gencin en büyük sıkıntısı ve alay edilmek ise en büyük korkusu haline geldi.
Sivilce
nasıl olsa geçer diye önlem almamak ailelerin yaptığı en büyük yanlışlar arasında yer alıyor.
Ergenlik
çağına girmiş sivilcesi olan gençlerin, ciltlerinde scar ve yara izi kalmaması için bir an önce tedaviye başlaması gerektiğini belirten Ladies Güzellik Merkezi Cilt Bakım Uzmanı Burcu Güleryüz, sivilcenin sosyal ve psikolojik etkiye sahip bir hastalık olduğunun altını çizdi.
İLK ÇIKTIĞI ANDAN İTİBAREN ÖNLEM ALIN
Pek çok ailenin sivilceyi basit ve geçici ergenlik çağı hastalığı olarak gördüğünü ve bunun çok yanlış bir düşünce olduğunu belirten Burcu Güleryüz, “Sivilce, sosyal ve psikolojik etkiye sahip bir hastalıktır. Sivilce problemi olan kişilerde kendine güvensizlik gelişebilir. Bu nedenle gençlerin cildini çok yormayacak medikal cilt temizleme işlemlerine sivilce ilk çıktığı andan itibaren başlamak gerekiyor. Cildi çok iyi arındırdığımızda ve derinlemesine temizlediğimizde yeni oluşanların önüne geçmiş oluruz. Ayrıca var olan akneleri ve sivilceleri kurutacak karbondioksit maskeleri gibi bakımların yapılmaya başlanması gerekiyor. Sivilce kurutmada en önemli tedavilerden biri olan salisilik asit içeren bakımlar da yapılabilir. Ailelerin unutmaması gereken en önemli konu, aknelerden kaynaklanan scar ve yara izleri oluştuktan sonra bunun tedavisinin çok daha zor olduğu. Gençler bu izlerle hayat boyu yaşamak zorunda kalabilirler” açıklamasında bulundu.
- Diyabeti olanlarda göz muayenesi şart!
- Üşümenizin nedeni D vitamini eksikliği olabilir
- Gözünüzün önünde aniden şimşek çakıyorsa dikkat! Sinsice ilerleyip körlüğe neden olabiliyor, eğer böyle gözüküyorsa soluğu hastanede alın!
- Tedavi edilmeyen anal fissür hastalığına dikkat!
- Rahim ağzı kanserinin belirtileri nelerdir?