İştah kapatan muhteşem ikili: Yumurta ve yoğurt (İştahımı nasıl keserim?)
Eğer siz de sık sık acıkıyorum diyenlerdenseniz bu öneriler tam da sizin için! İşte iştah kapatan sağlıklı yiyecekler... Dr. Ayça Kaya anlattı
Kilo verme mücadelesi alışveriş eğitimiyle başlar. Markete gittiğinizde kilo verme konusunda sizi zorlayacak şeyler alırsanız evde nefsinize yenilirsiniz. Alışveriş listenizde olmanız gerekenler:
● Kuru erik, kuru kayısı: Bağırsak dostudur, tok tutar, tatlı krizlerini bastırır.
● Light yoğurt ve yulaf kepeği: Ara öğün için iyi bir ikilidir. Bağırsak dostu ve tok tutucudur. İçine meyve veya haşlanmış nohut atabilir, yeşillik doğrayabilirsiniz. Tamamen damak zevkinize kalmış.
● Maydanoz-roka-nane: Her öğünde özellikle kahvaltıda tok tutar.
● Kabuk ve toz tarçın: Evde mutlaka bulunmalı. Hem meyvelerin üzerine serpmek hem de çayını yapmak için.
● Salatalık: 1 kilosu sadece 70 kaloridir. Kemir kemir dur!
● Ayva-armut elma: Açlık krizlerine birebirdir.
● Ananas: Harika bir ödem söktürücüdür. Liften yana çok zengindir. Zayıflama sürecinde en büyük yardımcınız.
● Beyaz leblebi: Açlık krizlerinde 1 avuç yiyin, geç acıkmanızı sağlar.
İŞTAH KAPATMAK İÇİN
Ne yesem de şu iştahı kapatmayı başarabilsem diyorsanız 1 tane haşlanmış yumurta ve yanında 1 kase yoğurt tüketmenizi öneririm. Yoğurt ve yumurta ikilisi protein açısından zengindir. Yoğurt dengeli oranda karbonhidrat ve yağ içerdiği için mide boşalma zamanı uzatarak iştahı keser; içerdiği proteinle çabuk acıkmanın önüne geçer.KAHVEYİ YEMEK ÖNCESİ DEĞİL SONRASINDA İÇİN
Yemek yemeyi bitirirken içtiğiniz kahveyi yemekten önce içmeye ne dersiniz? Bu yöntem, kahvenin içerdiği kafeinle metabolizmanızı çalıştırırken iştahınızı da kapatır.TOK TUTAN YOĞURTLU SALATA
Yarım bağ dereotu, 2 dal ince taze soğan, 1 avuç semizotu, 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek ve 1 kase hafif sulandırılmış süzme yoğurdu karıştırın. Üzerine pul biber, çörek otu ve nane serpin.
DONDURMALI ANANAS IZGARA
Malzemeler:
● 1 adet ananas
● 2 su bardağı portakal suyu
● 2-3 çorba kaşığı hurma püresi
● 1 çorba kaşığı nişasta
● Light dondurma
Yapılışı: 1 adet ananası soyup halka halka kesin. Fırında ya da tavada iki tarafını pişirin. Bir tencereye portakal suyu, hurma püresini koyup kaynatın. Nişastayı soğuk suyla eritip kaynayan portal suyuna yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bir taşım kaynatın. Karışım soğuduktan sonra ananasların üzerine dökün. Tabağınıza bir dilim alın. Üzerine 1 top light dondurma ekleyip afiyetle yiyin.
YARIN: Açlığa tahammül edemiyorsanız