SağlıkKaranfilli tarçın çayı iç, kilo alma

Karanfilli tarçın çayı iç, kilo alma

Paylaş
Karanfilli tarçın çayı iç, kilo alma

Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Konuralp, vücudumuzu uzun süren açlığa adapte etmek ve metabolizma hızını düşürmemek için karanfilli tarçın çayını öneriyor

Diyetisyen İpek Konuralp, metabolizmanın çalışma prensibini şöyle özetliyor: "İnsan metabolizması, alışık olduğu beslenme ve hareket düzenini kaybettiğinde yavaşlamaya başlıyor. Normalde kişi gün içinde kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği olmak üzere 3 öğün besleniyorsa vücut bu düzene alışıyor.

Haberin Devamı

Bu şekilde beslenmeye alışık olan vücut, Ramazan’da bir anda 17 saat aç kalmaya başlıyor. Dolayısıyla kendini korumaya almak için metabolizma hızı yavaşlıyor. Metabolizma hızının azalması da beraberinde kilo artışını getiriyor.”

Diyetisyen Konuralp, vücudu 17 saatlik açlık süresine adapte etmek ve metabolizmayı hızlandırmak için şu tavsiyelerde bulunuyor:

- İftar ve sahur arasındaki saat dilimine yayarak yaklaşık 3 litre için. Su içmek metabolizmanızı uyaracak ve hızlandıracaktır.

- İçme suyunuza limon sıkın. Limonlu su gün içinde tok hissetmenizi sağlayacaktır.

- Tuz tüketimini sınırlandırın. Özellikle sahurda, zeytin, turşu gibi tuzlu yiyeceklerden uzak durun. Sahurda zeytin yerine ceviz, badem veya fındık tercih edin.

Haberin Devamı

- Sahurda şerbetli tatlılar veya şekerli yiyecekler tüketmek yerine meyve veya doğal meyve reçellerini, marmelatlarını tercih edin.

- Biri iftarda diğeri sahurda olmak üzere günde 2 şişe maden suyu tüketin.

- Birkaç çubuk tarçını, 1 – 2 su bardağı suda kaynatın, içine birkaç adet karanfil atıp iftar sonrasında çay yerine için. Tarçın çayının içine atacağınız karanfil, hem metabolizmanızı hızlandıracak hem de daha lezzetli ve güzel kokulu bir çay içmiş olacaksınız.

- Mutlaka yoğurt, ayran veya kefir tüketin. Böylece hem tok hissedecek hem de kalsiyum ihtiyacınız karşılanacaktır. Kalsiyumdan zengin beslenmek kilo vermeye de yardımcıdır unutmayın.

- Orucunuzu çorba ve salata ile açın. Yaklaşık 15-20 dakika ara verdikten sonra ana yemeğe geçin.