SağlıkKTÜ'den akciğer ameliyatlarında yeni teknik

KTÜ'den akciğer ameliyatlarında yeni teknik

Paylaş
KTÜ'den akciğer ameliyatlarında yeni teknik

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından akciğer ameliyatlarında uluslararası kabul gören yeni bir cerrahi teknik geliştirildi. KTÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celal Tekinbaş "Bu yöntemi şu ana kadar 11 hastaya uyguladık. Hiçbir hastamızda sorun olmadı, yüzde 20-40 oranında olan bir komplikasyonu biz yüzde 2-4 oranına düşürdük" dedi

KTÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Celal Tekinbaş başkanlığında, Prof.Dr. Atila Türkyılmaz ve Doç.Dr. Bekir Sami Karapolat’dan oluşan ekip tarafından geliştirilen teknik ile akciğer ameliyatı sonrası oluşabilecek hava yolu açılmasıyla ilgili komplikasyonların önüne geçilebilecek.

Haberin Devamı

Kendileri tarafından geliştirilen bu cerrahi yöntemin uluslararası önemli bir dergide yayınlandığını belirten Prof.Dr. Celal Tekinbaş şöyle konuştu: "Dünyada her yıl farklı hastalıklar nedeniyle çok sayıda akciğer ameliyatı yapılıyorç Bu ameliyatlar gerek akciğerin hayati bir organ olması gerekse de konumlandığı yer itibarıyla birçok komplikasyona neden olabiliyor. Bu komplikasyonlar sakat bırakmaktan hastanın kaybedilmesine kadar önemli olabiliyor. Geliştirmiş olduğumuz bu yöntem, ölümle sonuçlanabilecek önemli bir komplikasyonu ortadan kaldırabilecek bir yöntem."

KTÜden akciğer ameliyatlarında yeni teknik

'GÜVENLE BU YÖNTEMİ UYGULUYORUZ'

Yöntemi daha önce hiç kimsenin uygulamadığına dikkati çeken Prof.Dr. Celal Tekinbaş, "Bu yöntemi şu ana kadar 11 hastaya uyguladık. Hiçbir hastamızda sorun olmadı, yüzde 20-40 oranında olan bir komplikasyonu biz yüzde 2-4 oranına düşürdük. Yaklaşık 10 kat bir azalmayla ki bu türameliyatlarda yüzde 2 ya da 4’lük komplikasyon oldukça düşük bir komplikasyondur ve başarılı bir sonuçtur. Hastalarımız da şifa ile taburcu edildi ve hiçbir problem olmadı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Prof.Dr. Celal Tekinbaş, daha önce yaptıkları ameliyatları ve dünyada kullanılan belli yöntemleri baz alarak böyle bir teknik geliştirdiklerini anlattı. Kısa sürede yaptıkları başarılı ameliyatların duyulduğuna işaret eden Prof.Dr.Celal Tekinbaş, "Ülkenin birçok yerinden hasta kabul ediyoruz ve güvenle bu yöntemi uyguluyoruz. Bu bizim, ülkemiz ve üniversitemiz için önemli bir gelişme. Biz bir adım attık ve bizden sonrakiler bunu devam ettirecek" dedi.