SağlıkMaymun çiçeği nedeniyle okullar tatil mi? Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil edilir mi, edilecek mi?

Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil mi? Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil edilir mi, edilecek mi?

Paylaş
Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil mi? Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil edilir mi, edilecek mi?

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, maymun çiçeği hastalığına dair birçok detay açıklandı. Peki, Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil mi? Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil edilir mi, edilecek mi?

Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil mi? Sorusu, dünya genelinde yayılmakta olan maymun çiçeği hastalığı nedeniyle gündemde yer almakta ve merak konusu olmakta. Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği (MPOX) ile ilgili rehber yayınladı. Peki, Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil mi? Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil edilir mi, edilecek mi?

Haberin Devamı

MAYMUN ÇİÇEĞİ NEDENİYLE OKULLAR TATİL Mİ?

Maymun çiçeği nedeniyle okullar tatil değildir. Türkiye'de maymun çiçeği hastalığına ilişkin herhangi bir tanı konulmaması nedeniyle herhangi bir tatil söz konusu değildir.

TÜRKİYE'DE MAYMUN ÇİÇEĞİ HASTALIĞI VAR MI?

Türkiye'de şu ana kadar maymun çiçeği hastalığına ilişkin herhangi bir tanı konulmadı. Sağlık yetkilileri, hastalığın Kongo ve Afrika'nın belirli bölgelerinde yıllardır var olduğunu, ancak Türkiye'de 2024 yılı itibarıyla bu hastalığın tespit edilmediğini belirtiyor. Maymun çiçeği virüsünün daha hızlı bulaşabilen bir versiyonunun ortaya çıkmasıyla dünya genelinde bazı bölgelerde vakalar görülse de, Türkiye'de henüz böyle bir durum söz konusu değil.