Terleme kâbus olmasın
Terlemek, vücudun savunma mekanizmalarından biri. Isı dengesinin korunması için şart ancak aşırı olduğunda hem sosyal hem de özel hayatta sıkıntılı anlar yaratabiliyor
Aşırı terleme kadın, erkek herkesi zor durumda bırakan bir durum. Bazıları için özellikle yaz ayları kabusa dönebiliyor. Terden ıslanmış gömlekler, koltuk altları iz yapmış bluzlar ve kötü koku...
İnsan vücudunda 5 milyondan fazla ter bezi var. Ter bezlerinin yoğun olarak konuşlandığı bölgelerden biri de koltuk altı. Normalde vücut metrekaresi başına dakikada 1 mililitre ter salgılanırken, bazı kişilerde bu miktar 40 katına kadar çıkabiliyor. Aşırı terleme sorunu olarak bilinen bu duruma ter bezlerinin fazlalığı, obezite, hormonal hastalıklar sebep olabiliyor. Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri Grubu uzmanlarından Dermatolog Dr. Eylem Acar, aşırı terleme sorunu olanlara terleme botoksu yaptırmalarını öneriyor.
TERLEMEYİ SAĞLAYAN SİNİRLERE BLOKAJ
Botoks, uygulama yapılan bölgede sinir iletimini engelliyor. Terlemeyi sağlayan sinirler bloke edildiği için terleme duruyor. Dr. Acar, terleme sorununun tedavisi için sıklıkla başvurulan bu yöntemin hiçbir yan etkisinin olmadığını söylüyor.
Uygulamaya başlamadan önce basit bir test ile ter bezlerinin yoğun olduğu bölgeler belirleniyor. Bu bölgelere daha sık aralıklarda enjeksiyon yapılıyor. Kişilerin sıklıkla el, ayak ve koltukaltı terlemesinden şikayet ettiklerini belirten Dr. Acar, botoksun bu bölgelerde daha çok tercih edildiğini belirtiyor.
TEK SEANSLA 6 AY KORUNMA
Dr. Acar’a göre, 10 dakikalık tek seans uygulama ile ortalama 6 ay boyunca terlemenin önüne geçilebiliyor. Bu süre, terlemeden şikayet edenlerin yaz aylarını kuru geçirmesi için yeterli oluyor. Acar, aşırı terleme şikayeti olanların yılda 2 seans terleme botoksu yaptırmalarını öneriyor.
Botoksun hamilelik ve emzirme dönemlerinde zararlı bir etkisinin olup olmadığı henüz net olarak bilinmiyor. Ancak Dr. Acar, yine de hamilelerin ve emziren annelerin botoks yaptırmasını tavsiye etmiyor. Ayrıca terleme botoksu, sinir ve kas sistemi hastalığı olanlara da önerilmiyor.
(ntvmsnbc)
- Göz kuruluğu ve şaşılık riskini artırıyor! Ekran izleme süresine dikkat
- Havadaki partikül madde kirliliğine dikkat! Kliniklere başvuru sayısı her geçen artıyor
- Cinselliği bitiren 5 hareket! Bu hareketleri sakın yapmayın
- Uyku kalitesi beynin yaşlanması beynin yaşlanma hızını etkiliyor
- Obeziteyle mücadele için farkındalık eğitimi!