SağlıkTürkiye’de çiçek aşısı en son ne zaman yapıldı? Türkiye’de çiçek aşısı hangi tarihte, hangi yılda kaldırıldı?

Türkiye’de çiçek aşısı en son ne zaman yapıldı? Türkiye’de çiçek aşısı hangi tarihte, hangi yılda kaldırıldı?

Paylaş
Türkiye’de çiçek aşısı en son ne zaman yapıldı? Türkiye’de çiçek aşısı hangi tarihte, hangi yılda kaldırıldı?

Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü'nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği (MPOX) ile ilgili rehber yayınladı. Peki, Türkiye’de çiçek aşısı en son ne zaman yapıldı? Türkiye’de çiçek aşısı hangi tarihte, hangi yılda kaldırıldı?

Türkiye’de çiçek aşısı en son ne zaman yapıldı? Sorusu gündemde. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye'de maymun çiçeği virüsü (MPOX) ile ilgili son günlerde ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Sağlık Bakanlığı, maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeleri şeffaf bir şekilde yapmaya devam etmektedir. Peki, Türkiye’de çiçek aşısı en son ne zaman yapıldı? Türkiye’de çiçek aşısı hangi tarihte, hangi yılda kaldırıldı? 

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DE ÇİÇEK AŞISI EN SON NE ZAMAN YAPILDI? 

Türkiye’de çiçek aşısı uygulaması, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından hastalığın 1980 yılında dünyadan tamamen yok edildiğinin ilan edilmesinin ardından sona ermiştir. Bilinen son çiçek vakasının 1977 yılında Somali'de görülmesinden sonra, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülke, daha önce zorunlu olan çiçek aşısı programlarını durdurmuştur. Bu nedenle, Türkiye'de çiçek aşısı en son 1980'li yılların başında uygulanmıştır. O tarihten sonra, yalnızca belirli risk gruplarına ve askeri personel gibi özel durumlara yönelik aşı uygulamaları bazı ülkelerde devam etmiştir.