SağlıkUzun ömürlü insanların ortak sırrıymış! Mavi bölgede yaşıyorlar

Uzun ömürlü insanların ortak sırrıymış! Mavi bölgede yaşıyorlar

Paylaş
Uzun ömürlü insanların ortak sırrıymış! Mavi bölgede yaşıyorlar

Yapılan araştırmalarda mavi bölgede yaşayan insanların yemek yeme biçimleri arasında benzerlikler olsa da kendilerine has bir düzenleri mevcut. Tatlı patates ve kabaktan Pecorino peynirine kadar, dünyanın en uzun ömürlü beş bölgesinin her birindeki insanlar oldukça sağlıklı besinler tüketiyor.

Esilay Kaya - Posta.com.tr / Kosta Rika'daki Nicoya Yarımadası'nda ise kabaktan daha mühim bir yiyecek yok diyebiliriz. Yani kabak, bu bölgede yaşayan insanların temel öğünlerinden biri. Özellikle Kosta Rika'daki beslenme düzenine uyum sağlayan ve bu bölgede yaşayan insanların 92 yaşına gelme olasılığının diğer insanlardan çok daha fazla olduğu söyleniyor. Kabak, A vitamini, magnezyum ve potasyumun yanı sıra harika bir karbonhidrat kaynağıdır. Turuncu kabakların yanı sıra Nicoya Yarımadası'nda yaşayan asırlık insanlar yemeklerine düzenli olarak beş farklı fasülye çeşidi ekliyor. Aynı zamanda kabağı fasulye, pirinç ve avokado ile birlikte tüketiyorlar.

Haberin Devamı

Koyun sütünden elde edilen italyan peyniri pecorino, İtalya'nın Sardinya adasında sıklıkla tüketilenler arasında yer alıyor. Sardunya'nın uzak bir köyü olan Perdasdefogu'da yaşayan dünyanın en uzun ömürlü ailesinin her gün yediği çorbalara ilave olarak tüketiliyor. Yunanistan'daki İkaria'da börülce, protein ve mikro besinlerle dolu bir diyet öğünü olarak tüketiliyor. İçerdiği A ve C vitamini sayesinde vücut direncini artırmaya ve güçlü kalmasını sağlamaya yardımcı oluyor. Börülce, özellikle kemik gelişimini destekleyip güçlendirmede etkilidir. Sağlıklı atıştırmalıklar tüketmek istiyorsanı elbette ki badem tüketmelisiniz. Kaliforniya'da uzun yıllardır yaşayan kişiler atıştırmalık olarak bademi tercih ediyor. Bölge sakinleri, vitamin, protein ve lif açısından zengin olan atıştırmalıkları tüketiyor. Ancak bu gıdaların çiğ ve tuzsuz olduğundan emin olmalısınız.

Haberin Devamı