Şeftalili muffin tarifi
Şeftalili muffin malzemeleri
Kekler için:
- 1/4 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı doğranmış şeftali
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
- 1/4 su bardağı un
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 1 tutam tarçın
- 3 yemek kaşığı soğuk tereyağı
Şeftalili muffin yapılışı
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Un, kabartma tozu, tuz ve şekeri büyük bir kaseye ekleyin ve birlikte çırpın. Keklerin iç dolgusu için yaklaşık 3/4 bardak ayırarak şeftali ekleyin ve karıştırın. Süt, yumurta ve yağı ekleyin ve iyice karıştırın. Hamuru yağladığınız muffin kalıplarına eşit bir şekilde koyun. Un, şeker ve tarçını küçük bir kapta birleştirin ve karıştırın. Soğuk tereyağını parçalar halinde ekleyin ve karışım kırıntılara benzeyene kadar parmaklarınızla parçalayın. Muffinleri kalan şeftali parçaları ve bir kaşık üzeri için hazırladığınız karışım ile doldurun. Rengi kahverengiye dönene kadar pişirin. Arada kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz, kürdanınız temiz çıkarsa pişmiş demektir.