SiyasetBahçeli'den "ayrımcı" sözlere tepki: Soysuzluk
Paylaş
Bahçeli'den "ayrımcı" sözlere tepki: Soysuzluk

MHP Lideri Bahçeli, "Böylesi bir günde ayrımcılığı körükleyerek 'ağlama sırası onlarda' gibi lanetlenmesi gereken yaklaşımları da büyük bir densizlik ve soysuzluk olarak görüyoruz" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vanlıların hayalleri, beklentileri, sevdaları ve arzularının sarsıntılarla birlikte tahrip olduğunu belirterek, "Böylesi bir günde ayrımcılığı körükleyerek ağlama sırası onlarda gibi lanetlenmesi gereken yaklaşımları da büyük bir densizlik ve soysuzluk olarak gördüğümüzü söylemeliyim" dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Van’da meydana gelen deprem felaketine değindi.

Deprem haberi duyulur duyulmaz Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Grup Başkanvekili Oktay Vural ve MYK üyesi Osman Durmuş’tan oluşan bir komisyonu bölgeye göndererek gerekli incelemeleri ve durum tespitini yaptırdıklarını anlatan Bahçeli, "Böylesi bir günde ayrımcılığı körükleyerek ’ağlama sırası onlarda’ gibi lanetlenmesi gereken yaklaşımları da büyük bir densizlik ve soysuzluk olarak gördüğümüzü söylemeliyim" dedi.

Binaların umutların, sevinçlerin üzerine devrildiğini belirten Bahçeli, "Van’da çöken yalnızca evler, işyerleri, yurtlar, yollar değildir. Vanlı kardeşlerimin hayalleri, beklentileri, sevdaları, arzuları da sarsıntılarla birlikte tahrip olmuştur. Millet vicdanı bu manzarayla birlikte bir kez daha kanamıştır" diye konuştu.

Haberin Devamı

-"Hep birlikte aşacağız"-

Milletin bu acıların üstesinden gelebilecek güce sahip olduğunu ifade eden Bahçeli, Türkiye’nin daha önce 17 Ağustos 1999 Gölcük ya da 12 Kasım 1999 Düzce depremlerinde olduğu gibi doğal afetlerle karşı karşıya kaldığını anımsattı. Bu iki deprem sırasında partisinin iktidarda olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Şüphesiz bu kara tablonun sızısını, o dönem itibarıyla üstlendiğimiz hükümet etme sorumluluğu çerçevesinde fazlasıyla yüreğimizde hissetmiştik ama ne olursa olsun, depreme teslim olmadık ve anında milletimize koştuk" dedi.

Depremzede vatandaşların, geçici iskan problemlerinin giderilmesi için prefabrik konut, çadır ve kira yardımı gibi tedbirlerin bir an önce uygulamaya sokulması gerektiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

"Hasar tespiti başta olmak üzere, krizin sevk ve idaresi hızlı, sağlıklı, etkin olmalı, yardımların yerine ulaşabilmesi için organizasyon aksaklıklarına fırsat verilmemelidir. Depremden zarar görmüş kardeşlerimizin maişet temini sağlanmalı, aç ve açıkta kalmamaları temin edilmelidir. Arama ve kurtarma çalışmalarının profesyonelce yapılması, bu konuda hızlı ve atak olunması gerekmektedir. Önemli olan bir başka husus ise riskleri azaltacak tedbirleri hayata geçirecek girişimleri başlatmak ve ihmallerle yıllarımızı heba etmemektedir.

Haberin Devamı

Özellikle İstanbul merkezli bir depremin vahim sorunlara ve zararlara neden olabileceği hepimizce bilinmektedir. Vurdumduymazlıkla geçirilen her anın bedeli ve sonuçları tabiidir ki ağır olacaktır. Bu kapsamda imar ve inşaat mevzuatı çağın şartlarına göre yeniden yorumlanmalı, depreme dayanıklı konutların inşası gecikmeksizin yapılmalıdır.

Gündemde tutulması gereken bir diğer hadise ise Van’daki kamu binalarının daha çok hasar gördüğü gerçeğidir. Ahlaksızların arsızca malzemeden, işçilikten gasp ederek yaptıkları binalar maalesef hemen tahrip olmaktadır. Devletin malını deniz gibi görerek üzerine çullanan haysiyet fukarası sefil simalar, ne yazık ki yıkımın, çöküşün alt yapısını da hazırlamışlardır."

Depremin yaşandığı yerlerin gereksiz karşılama törenleriyle meşgul edilmemesini isteyen Bahçeli, "İnşallah bu sıkıntıyı da hep birlikte aşacağız ve dayanışmanın, yardımlaşmanın kuvvetiyle deprem enkazını kaldıracağız" dedi.

Haberin Devamı