SiyasetBakanlar Kurulu'nda 5 dikkat çeken isim
Paylaş
Bakanlar Kurulu'nda 5 dikkat çeken isim

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı başladı. Toplantıdaki 5 ismin farklı bir durumu var. Onlar vekil seçilmedi ve yeni hükümet kurulana kadar kabinedeki görevlerine devam edecekler

Bakanlar Kurulu, 7 Haziran’da yapılan milletvekili genel seçiminin ardından ilk toplantısını yapıyor. Başbakanlık Çankaya Köşkü’nde düzenlenen toplantı, 11.45’te başladı.

Haberin Devamı

Ekonomi ve Suriye sınırında yaşanan gelişmeler ile seçim sonrası güvenlik konularının ele alınması planlanan toplantıda, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulisi Akar’ın, Suriye sınırındaki gelişmelerle ilgili Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi sunması öngörülüyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ekonomideki gelişmeler, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün de seçim sonrası güvenlik konularında, kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor.

TOPLANTIDAKİ 5 İSİM VEKİL DEĞİL

Bakanlar Kurulu toplantısındaki 5 isimle ilgili dikkat çeken bir durum söz konusu. 7 Haziran seçimlerinde 3 dönem şartına takıldıkları için aday gösterilmeyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik kritik Bakanlar Kurulu'nda hazır bulunuyor. Vekil seçilmeyen bu 5 isim yeni hükümet kurulana kadar Bakanlar Kurulu'ndaki görevlerine devam edecekler.

Haberin Devamı