Siyasetİşte Erdoğan'ın yol haritası
Paylaş
İşte Erdoğan'ın yol haritası

Suriye krizi nedeniyle programlarını iptal ederek Ankara'da kalan Başbakan, ortak bir ulusal tepki için muhalefet liderlerine bugün randevu verdi

Hükümet; Türk Hava Kuvvetleri’ne ait askeri uçağın Suriye tarafından düşürülmesi konusunda, içeride siyasi partiler arasında ulusal düzeyde ortak bir tepki oluşturulması, dışarıda ise sorunun NATO gündemine taşınması için harekete geçti.

LİDERLERLE GÖRÜŞME YAPACAK

Askeri uçağın düşürülmesinin ardından iki gündür toplantı üstüne toplantı yaparak Türkiye’nin yol haritasını belirleyen Başbakan Erdoğan; gelişmeler hakkında bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bugün görüşecek.

Hükümet kanadında yapılan toplantılarda konunun sadece Türkiye-Suriye konusu olmadığı, NATO ve uluslararası toplumu da ilgilendirdiği üzerinde duruldu. Toplantılarda bu çerçevede adım atılması ve NATO’nun devreye sokulması düşüncesi öne çıktı.

ANKARA'DA DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Erdoğan, önceki gece gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından dün 15.45’e kadar Keçiören’deki konutunda çalıştı. Daha sonra, Başbakanlık Resmi Konutu’na geçen Erdoğan, burada 16.00 sularında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Görüşme 1 saat 20 dakika sürdü.

Davutoğlu’nun Suriye’nin düşürdüğü uçakla ilgili son değerlendirmenin yapıldığı Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın katıldığı sabah saatlerindeki toplantıyla ilgili Erdoğan’a bilgi verdiği belirtildi.

Suriye ile ilgili gelişmeler öncesinde Erdoğan’ın hafta sonunu İstanbul’da geçirmesi planlanmıştı. Erdoğan’ın da bugün Samsun il kongresine katılabileceği belirtilmişti. Son gelişmeler nedeniyle Erdoğan bu programları iptal ederek Ankara’da kaldı.

NATO'YU DA İLGİLENDİRİYOR

Erdoğan’ın ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun temaslarının ardından Türkiye’nin yol haritasını belirlediği öğrenildi. Erdoğan toplantılarının ardından olayın gelişimi hakkında bilgi vermek ve görüşlerini almak için muhalefetle görüşme kararı aldı.

Yapılan toplantılarda da Suriye’nin uçağı düşürmek için hiç bir haklı gerekçesi olmayacağı üzerinde duruldu. Kısa süreliğine ve farkına varmadan sınır ihlali yapılsa bile bu uçağın farklı şekillerde yere indirilebileceği ve Suriye’nin yaptığının düşmanlık olduğu Ak Parti kurmaylarınca dile getirildi.

Konunun sadece Türkiye-Suriye meselesi olmadığının konuşulduğu toplantılarda konunun hem uluslararası toplum hem de NATO’yu da ilgilendirdiği vurgulandı.

Haberin Devamı