Gündem Son dakika: Birol Erdem Ankara'da gözaltına alındı

Son dakika: Birol Erdem Ankara'da gözaltına alındı

Paylaş
Son dakika: Birol Erdem Ankara'da gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ operasyonu kapsamında Adalet Bakanlığı'nın eski müsteşarı ve Başbakanlık yüksek müşaviri Birol Erdem ile eşi için gözaltı kararı verdi.

Sabah azetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Adalet Bakanlığı'nın eski müsteşarı ve Başbakanlık yüksek müşaviri Birol Erdem ile eşi Gülümser Erdem Fethullahçı Terör Örgütü üye olmak suçlamasıyla gözaltına alındı.

BİR YIL ÖNCE FETÖ SORUŞTURMASINDA İFADE VERMİŞTİ


Birol Erdem geçen yıl FETÖ soruşturma çerçevesinde tanık olarak ifade vermişti ve tanık olarak ifadesini vermesi tartışma konusu olmuştu. Çünkü birçok FETÖ sanığının ifadelerinde Birol Erdem'in ismi geçiyordu.

BİROL ERDEM KİMDİR?


Birol Erdemi, Malatya'nın Doğanşehir ilçöesinde dünyaya geldi. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1990 yılında İdarî Yargı hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Birol Erdem; sırasıyla Edirne İdare Mahkemesi, Ankara İdare Mahkemesi üyeliği, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nde çeşitli görevler yaptıktan sonra genel müdürlük görevini yaptı.



25 Ekim 2010 tarihi itibarıyla Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği görevini yürüten Erdem 21 Kasım 2011 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevine başladı. Birol Erdem 1 Ocak 2014 tarihinde görevden alınıp Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri olarak atanmıştı.