Gündem Son dakika: Helikopter Büyükçekmece'de kuleye çarparak düştü

Son dakika: Helikopter Büyükçekmece'de kuleye çarparak düştü

Paylaş
Son dakika: Helikopter Büyükçekmece'de kuleye çarparak düştü

İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Grubu bünyesinde helikopter kiralama hizmeti veren Kuğu Havacılık'a ait helikopter, 230 metrelik televizyon kulesine çarparak düştü! İçinde 2 pilot, Eczacıbaşı'nın 1 Türk yöneticisi ve 4 Rus misafir dahil 7 kişi bulunan helikopterin yoğun siste düşmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybederken, kayıp 2 kişi ise halen aranıyor. Kaza sonrası kapanan E-5 karayolu ise 5.5 saat sonra trafiğe açıldı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Büyükçekmece'de saat 11.21'de televizyon kulesine çarparak düştü. Kazada 5 kişi hayatını kaybederken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Ekipler halen diğer iki kişiyi arıyor.


BİLECİK BOZÜYÜK'E GİDİYORDU


Eczacıbaşı Grubu'na ait olduğu ve yapı grubunda görevli üst düzey yöneticileri taşıyan helikopter, şirketin Bilecik’in Bozüyük'teki fabrikasına gidiyordu.

Bozüyük’teki Eczacıbaşı Tesisleri yetkilileri, Rusya Genel Müdürü Salim Özen ile 4 Rus müşterinin saat 12.00’da yapılacak toplantıya gelmek için İstanbul’dan havalandıklarını, ancak kısa süre sonra kazayı öğrendiklerini söyledi.

Helikopterin kuleye çarptığı nokta:

VİTRA RUSYA GENEL MÜDÜRÜ VE 4 RUS MÜŞTERİ


Helikopterde yolcu olarak Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü Salim Özen ve 4 Rus müşterinin bulunduğu belirtildi. DHA'nın haberine göre yolcular 2 kadın, 3 erkekten oluşuyordu.


E-5 KARAYOLU 5.5 SAAT KAPALI KALDI


Kazanın gerçekleştiği bölgede E-5 karayolu uzun süre trafiğe kapandı. Yaklaşık 5.5 saatlik çalışmanın ardından E-5 karayolu trafiğe açıldı.

BÖYLE PATLADI


Düştükten sonra yanan helikopter böyle patladı:


İSİMLERİ BELLİ OLDU!


Helikopterde de 2 pilot, 4 yabancı misafir, 1 Türk yolcu vardı. 4 yabancının Rusya vatandaşı olduğu öğrenildi.

Kaptan pilotun Alaaddin Nacar (Aşağıda), diğer pilotun ise Ahmet Bulut olduğu öğenildi.




Hayatını kaybeden diğer isimler ise şöyle:

Eczacıbaşı Vitra Rusya Genel Müdürü​ Salim Özen,
Aleksandır Vanin,
Igor Kochergin,
Luidmina Churova,
Elena Badraga...


2 KİŞİYE ULAŞILAMADI


İstanbul Valisi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı kazada 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ancak helikopterde 7 kişi olduğu açıklanmıştı. Olay yerindeki ekipler kayıp 2 kişiyi arıyor.

VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA


"Eczacıbaşı'ya ait helikopter henüz sebebi bilinmeyen bir şekilde E-5'e düştü. İlk tespitlere göre 5 kişi hayatını kaybetti. Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yapıyorlar. Bu çalışmalardan sonra daha detaylı bir bilgi paylaşacağız. İstanbul'dan Bilecik'e gidiyordu helikopter.


BÜLENT ECZACIBAŞI: TAM DONANIMLI BİR HELİKOPTERDİ


"Kazanın sebebini şu anda bilmiyoruz. 1 Rusya tesisleri yöneticimiz vardı ayrıca Rus 4 misafirimiz ve iki pilotumuz vardı, Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı, sanırım Bozüyük'e gidiyordu. Tam donanımlı bir helikopterdi. Bakımları tamamdı"



ECZACIBAŞI FİRMASI KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPTI


Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.’ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün öğleden önce Bozüyük’e gitmek üzere havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30’da Beylikdüzü’nde düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmina Churova ve Elena Badraga ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Hepimizi derinden üzen bu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.



DÜŞEN HELİKOPTERİN ÖZELLİKLERİ


Eczacıbaşı Gurubu, düşen helikopterle ilgili internet sayfasında şu bilgileri veriyor: " Eczacıbaşı Havacılık A.Ş. helikopter kiralama hizmeti veriyor. Kuruluşa ait Sikorsky S-76C++ model VIP helikopter, performansı, ileri teknolojisi ve güvenlik üstünlüğü ile hızlı, pratik ve güvenilir bir ulaşım alternatifi sunuyor. Sekiz kişilik yolcu kapasitesine sahip olan özel donanımlı helikopter, 500 km’lik bir mesafeye ortalama 250 km/saat hızla iki saatte ulaşabiliyor. Normal hava şartlarında Kanyon çıkışlı uçuşlarda, yaklaşık olarak Bodrum-Türkbükü 1 saat 50 dakika (250 mil), Ankara-Yenimahalle 1 saat 35 dakika (210 mil), İzmir- Alsancak 1 saat 20 dakika (185 mil) sürüyor. Deniz seviyesinde azami 287 km/saat hız yapabilen helikopter, yolcu ve yük dahil 1650 kg’a kadar taşıma kapasitesine sahip bulunuyor. Helikopterin bagaj kapasitesi ise 1,08 m3."

BELEDİYE BAŞKANI: 5 KİŞİNİN CENAZESİNİ GÖRDÜM


Kazayla ilgili konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akkün ise "5 kişinin cezanesini gördüm" dedi.


GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI


Görgü tanığı kaza anını şöyle anlattı: Aktif olmayan bir televizyon kulemiz var. Sisten dolayı üst kısmı görünmüyor. Bir ses duyduk ve helikopter döne döne düştü. Dumanlar yükselmeye devam ediyor. Çok sayıda ambulans ve polis ekibi burada.



Kaza sonrası olay yerine ait olduğu iddia edilen bu fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı:



İşte helikopterin sis nedeniyle çarptığı o televizyon kulesi (Üstte)