Magazin Son dakika! Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı!

Son dakika! Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı!

Paylaş
Son dakika! Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı!

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Suzan Avcı hastaneye kaldırıldı. Annesinin ağır bir enfeksiyon geçirdiğini kızı Binnaz Avcı sosyal medya hesabından duyurdu

Binnaz Avcı, sosyal medya hesabından annesi Suzan Avcı'yı ağır bir enfeksiyon sonucu hastaneye yatırdığını açıkladı.

Binnaz Avcı, yaptığı son paylaşımda annesi Suzan Avcı'nın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

'DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN'

'Ağır bir enfeksiyon sonucu annemi hastaneye yatırdım. Dualarınızı eksik etmeyin. Hamdolsun kötüye gitmiyoruz, ama hastanedeyiz yarınki testlerimiz önemli dualarınızı bekliyoruz.'


DAHA ÖNCE DE OTELİN LOBİSİNDE FENALAŞMIŞTI


Öte yandan Suzan Avcı, ekim ayında 54'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nde de otelin lobisinde fenalaşmıştı.


SUZAN AVCI KİMDİR?

Eski Türk sinema tarihinin vamp kadınlarından Suzan Avcı 1937 yılında Bursa‘da dünyaya geldi. Babası Yusuf Bey aslen Kazak Tatarı ama sonradan Bursa’ya göç etmiştir. Annesi ise Kırım Tatarı olan Behiye Hanım.

Babası, Suzan Avcı 6 yaşında iken sirozdan hayatını kaybetti. Ardından 24 yaşındaki annesi ve üç kız kardeşi ile yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldı.

1950 yılında henüz 13 yaşında iken Yıldız Dergisi tarafından bir yarışma düzenlendi ve yarışmayı kazandı. Yarışmadan sonra ödül olarak bir sinema filminde rol almaya hak kazandı ancak annesi izin vermedi. 15 yaşına geldiğinde Alp Akşiray ile tanıştı ve evlenebilmek için 6 ay sonra yaşını mahkeme kararı ile 18 yaptı. Suzan Avcı evlendikten sonra İzmir’e yerleşti.

Suzan Avcı, Alp Akşiray ile tanıştığında, Alp Akşiray nişanlı olduğu için uzun bir süre nişanı bozan, yuva yıkan kadın olarak görüldü. Alp Akşiray’ın ailesi tarafından bir süre istenmedi. Ancak Mete isminde bir oğlu olduktan aile tarafından kabul edilmeye başlandı.

Evlenip çocuğu olduktan sonra da aklı sinema dünyasında kalan Suzan Avcı oğlunu kucakladığı gibi İstanbul’a annesinin yanına gitti ve Yıldız dergisinin sinema güzellik yarışmasına katıldı. Yarışmada 3. olan Suzan Avcı daha sonra Muammer Karaca Tiyatrosu’na katıldı, ardından Toto Karaca Tiyatrosu ile devam etti. Bu dönemdede küçük roller ile sinema dünyasına adım attı. Toto Karaca tiyatrosunda metres rolü ile sahne aldı ve siyah saçlarını sarıya boyattı. Bu dönemden sonra Suzan Avcı ciddi anlamda çıkış yapmaya başladı ve ardı ardına sinema teklifleri almaya başladı.

1959 yılında Alp Akşiray’dan boşandı. Bu evliliğinden Mete isminde bir oğlu oldu. İkinci evliliğini 60’lı yıllarda yapımcı Hüseyin Cendere ile yaptı, boşandı. Son evliliğini ise 1970 yılında senarist Erdoğan Tünaş ile gerçekleştirdi. Erdoğan Tünaş yaşamını 2007'de yitirdi. Bu evliliğinden Binnaz Avcı isminde bir kızı oldu. Binnaz Avcı’da annesi gibi oyuncu kimliği ile tanınıyor.


BİNNAZ AVCI HANGİ DİZİDE OYNAMIŞTI?


Suzan Avcı'nın kızı Binnaz Avcı, 2012 yılında yönetmenliğini Faruk Teber‘in yaptığı ve Deniz Çakır, İbrahim Çelikkol, Zuhal Olcay, Melike Güner‘in oynadığı “İffet” adlı dizide Semiha adlı bir pavyon şarkıcısını canlandırdı.


SUZAN AVCI'NIN ROL ALDIĞI DİZİ VE FİLMLER


Bugüne kadar Ana Gibi Yar Olmaz, Canavar Kadın, Civan Ali, Tütüncü Kız emine, Çoban Kızı, Balıkçının Kızı Gülnaz, Arzu, Pamukçu Güzeli Halime, Yedi Benli Kezban, Osman Çavuş, Düğün Alayı, Hatırla Sevgilim, Kaderin Önüne Geçilmez, Mahalle Arkadaşları, Şoför Ahmet, Ağlama Sevgilim, Bekarlık Sultanlıktır, Temem Bilakis, Kavgasız Yaşayalım, İki Gemi Yanyana, Bana Derler Külhanlı, Cilalı İbo Kadın Avcısı, Erkek Sözü, Erkekler Ağlamaz, Paydos, Yayla Kartalı, Ayrı Dünyalar, Aşk Mabudesi, Fosforlu Cevriyem, Kızıl Maske, Kızgın Adam, İftira, Yalan, Kurtlar Sofrası, Ömerçip, Yadigar, Görgüsüzler ve daha bir çok dizi ve sinema filminde rol aldı.


Suzan Avcı: Şimdi olsa lezbiyen sahnemin hakkını verirdim


Suzan Avcı'nın zor anları! Otelin lobisinde fenalaşınca...

Haberin Devamı