Spor10 numara Fenerbahçe

10 numara Fenerbahçe

Paylaş
10 numara Fenerbahçe

Kanarya, ilk iki haftada ligin en iyi futbol oynayan takımları arasında gösterilen Rize’yi deplasmanda darmadağın etti. Fred (3), Dzeko ve Alikulov’un (k.k.) golleriyla farka koşan sarı-lacivertliler, Karadeniz ekibini ligde üst üste 10. kez yenip maç fazlası ve averajla lider oldu.

Fenerbahçe, çekinerek gittiği Rize’den şov yaparak döndü. Sarı-lacivertliler, ilk iki haftada 4 puan toplayan rakibini 5-0’lık sonuçla bozguna uğrattı. Karadeniz ekibini üst üste 10. lig maçında da yenen Kanarya, 15. dakikada öne geçti. Tadic’in pasında topla buluşan Fred, uzak mesafeden sol ayağıyla sert vurdu. Kaleye giderken yön değiştiren top, Gökhan’ı şaşırtıp ağlarla buluştu: 0-1. 30’da Tadic’in şutu defansa çarpıp az farkla kornere gitti. 37’de Szymanski’nin nefis pasında Dzeko, karşı karşıya pozisyonda Gökhan’ı geçemedi.

Haberin Devamı

42’de Varesanovic’in şutunu Livakovic çıkardı. 46’da Tadic’in kullandığı kornerde Oosterwolde’nin kafa vuruşunu Gökhan kurtardı. 53’te Mert, harika bir pasla Dzeko’yu kaçırdı. Boşnak forvet, sağ çaprazdan sol ayağıyla usta işi gol attı: 0-2. 55’te Maximin’in sert şutu direği sıyırıp auta gitti. 60’ta Maximin’in asistinde Fred, bir kez daha ağları havalandırdı: 0-3. 64’te Dzeko’nun Gökhan’dan dönen şutunu Fred tamamladı: 0-4. 66’da Tadic’in ortasında Aliqulov, ters vuruşla kendi ağlarını sarstı: 0-5. Son bölümde rakibine şans tanımayan Fenerbahçe, maç fazlası ve averajla haftayı lider kapattı.

ENDİŞE DUYUYORUZ

Fenerbahçe, ilk yarıda iki pozisyonda penaltı bekledi. Ancak bunlar verilmedi ve sarı-lacivertli yönetim, maçın ardından şu açıklamayı yaptı: “Takımımızın farklı galibiyetine rağmen maçın ilk yarısında gerek ‘mantığı anlaşılmayan’ sarı kartlar gerekse verilmeyen iki penaltı hakem ve VAR’ın yönetim ve yaklaşımına dair endişe duymamıza sebebiyet vermiştir.”

Haberin Devamı

TAKIM İÇİN GERİ DÖNDÜM

Yaşadığı sakatlığın ardından 26 gün sonra formasına kavuşan Fred, kariyerinde ilk kez hattrick yaptı. Duygularını dile getiren Brezilyalı futbolcu, “Geri döndüğüm için mutluyum. Takıma yardım etmek için geri döndü. İlk kez hat-trick yaptım, çok mutluyum. Burada iyi bir adım attık, böyle devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

ROTASYON YAPMAZSAK ALTINDAN KALKAMAYIZ

Mourinho, sahaya farklı kadrolarla çıkabileceklerinin sinyalini verdi. Önlerinde yaklaşık 50 maç daha olduğunu belirten Portekizli hoca, “50 maç olduğu için 11 oyuncuya değil bir takıma ihtiyacınız oluyor. Aksi halde bunun altından kalkamazsınız” dedi. Bireysel performanslara da değinen Mourinho, “Daha önce Fred’in eksikliğini söylemiştim. Ama 3 gol attığı için değil. Muhtemelen hayatı boyunca bir daha 3 gol atmayacak. Takıma kattığı dinamizm farklı. Elimizde 2 tane daha Szymanski olsa ikisini de oynatırdık” diye konuştu.