SporAfyon'da motokros şöleni başlıyor

Afyon'da motokros şöleni başlıyor

Paylaş
Afyon'da motokros şöleni başlıyor

Eylül’de başlayan NG Afyon Motofest etkinlikleri kapsamında dünyanın en iyi motosikletçileri sahne alacak. Dünya Motokros Şampiyonası’nda sezonun 7. yarışı olan MXGP Türkiye, bugün başlayacak. 28 ülkeden 114 sporcu, dünyanın en iyi motokros pisti ödülünü alan Afyonkarahisar pistinde kozlarını paylaşacak. Türkiye’nin tanıtımına milyarlarca liralık katkıda bulunan MXGP Türkiye, 7.4 milyar kişinin yaşadığı 180 ülkede 3.5 milyara yakın kişinin evine konuk olacak.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI

Haberin Devamı

MXGP’de bitime 3 yarış kala Honda adına yarışan Slovenyalı Tim Gajser, 860 puanla liderliğini koruyor. GASGAS adına yarışan Jorge Prado 842 puanla ikinci, KTM’den Hollandalı Jefrey Herlings ise 818 puanla üçüncü sırada bulunuyor ve şampiyonluk şansını sürdürüyor. MXGP Türkiye öncesi lider olan Gajser dördüncü şampiyonluğuna, Prado ise hem geçen senenin serisini sürdürme hem de ikinci şampiyonluğuna ulaşma mücadelesi verecek.

SEYİRCİ REKORU

Yarın sona erecek NG Afyon Motofest’i toplamda 500 bin kişinin yerinde izlemesi bekleniyor ve bu rakam rekor olarak kayıtlara geçecek. Dünya Motokros Şampiyonası’nda sezonun 7. yarışı olan MXGP Türkiye, bugün başlayacak. 28 ülkeden 114 sporcu, dünyanın en iyi motokros pisti ödülünü alan Afyonkarahisar’da kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı