SporAklın yolu bir!

Aklın yolu bir!

Paylaş
Aklın yolu bir!

Montella, Galler karşısında takımı, alışık olmadığı 3’lü savunmayla sahaya sürüp Barış Alper’i de forvete koymuştu. O maçta adeta yokları oynayan milliler, İzlanda karşısında ideal düzenine dönünce hem rahat kazandı hem de oynadığı futbolla mest etti.

İzlanda galibiyeti ile Uluslar B Ligi 4. Grup’ta averajla liderlik koltuğuna oturan Türkiye, göze hoş gelen futbolu ile alkış aldı. 6 Eylül’de Galler karşısında sahada adeta yokları oynayan Ay-Yıldızlılar’ın 3 gün içinde yaşadığı değişim dikkat çekti. Peki gece ile gündüz gibi farklı iki oyunun sebebi neydi? Cevap basit: Sistem değişikliği. Galler karşısında takımı, alışık olmadığı 3’lü savunma ile sahaya süren Montella, ileri uçta esas bölgesi forvet olmayan Barış Alper’i oynatmıştı. İtalyan hoca, 5’li orta saha kurgusuyla Arda’nın yeteneklerinden faydalanamamıştı. Hatasını anlayan Montella, çabuk çark edip İzlanda karşısında ideal sisteme döndü. Dörtlü savunmanın önüne Hakan da gelince takımın hem ofansif hem defansif gücü arttı. Sağ kanatta başlayan Arda, sık sık 10 numara pozisyonuna geçince sahada adeta döktürdü. Forvet orijinli Umut, hem asist yaptı hem indirdiği kafa topları ile arkadaşlarını pozisyona soktu. Böylece tarihimizde İzlanda’ya ilk kez bir maçta 3 gol attık ve tüm istatistiklerde ezip geçtik.

Haberin Devamı

BİRAZ DA BEN PROVOKE EDEYİM

Montella, Galler maçındaki santrforsuz sistem hatırlatılınca ilginç bir yanıt verdi. İtalyan hoca, “Bu sefer de ben biraz provoke edeyim. Fark ettiniz mi bilmiyorum ama Kerem, son 10 dakikayı forvet olarak oynadı. Kendi fiziksel gücünü kullanarak üçüncü golü attı. Sırtında 9 yazmıyordu ama 9 numara gibi gol attı” ifadelerini kullandı.

PORTEKİZ’DE MANŞETLERDE

Kerem’in İzlanda maçındaki kusursuz performansı Portekiz’de gündem oldu. Portekiz basını, Galatasaray’dan ayrılıp Benfica’ya transfer olan milli futbolcunun futbolunu manşetlere taşıdı. Record gazetesi, Kerem’in performansına atıfta bulunup “Ağız sulandırdı” ifadesini kullandı. Ojogo, yıldız oyuncunun 3 golle yıldızlaştığına vurgu yaparken Abola, “Türkiye’nin İzlanda’ya karşı galibiyetinde Aktürkoğlu çok heyecan verici bir futbol ortaya koydu” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

DOMİNANT OYNADIK

Milli takım hocası Montella, İzlanda karşısındaki futbolu övdü. Maç boyu oyunun tamamen hakimi olduklarını belirten İtalyan teknik adam, “İlk yarıda yüzde 74’e 26 topla oynama oranına ulaştık. Bu kadar dominant oynarken daha fazla skor elde etmeniz gerekiyor. Zira maçın genelinde bu kadar dominant oynamayabilirsiniz. Sonradan oyuna giren bütün futbolcularımızın gösterdiği performans çok önemli. Bizim için önemli olan futbolcumuz egosuz bir şekilde girdi ve oyuna katkıda bulundu. Takım olarak onayıp kazanmayı başardık” diye konuştu.

YÜKSEK BEKLENTİ BASKI YARATIYOR

İzlanda karşısında hat-trick yaparak gecenin tartışmasız yıldızı olan Kerem, baskı vurgusu yaptı. Eleştirileri doğal karşıladığını dile getiren 25 yaşındaki futbolcu, “Beklenti yüksek olduğu zaman baskılar da oluyor. Ben alıştım artık. Bu seviyelerde oynuyorsan mecbur üst seviye performans sergilemek zorundasın. Arada inişler olacak ama ben çalışıp ülkemi, ailemi ve sevenlerimi gururlandırmaya devam edeceğim” dedi.

HAKAN’DAN İLGİNÇ İMA

Kaptan Hakan, milli takımda iyi oynamadığı eleştirisine yanıt verdi. Yıldız futbolcu, “Bana gelince, eleştiriler her zaman oluyor. Artık kulağımı tıkamaya çalışıyorum. Havalanmış gibi olmasın ama 21 yıl sonra Ballon d’Or’a bir Türk oyuncu aday oldu. Bunun gururunu yaşıyorum. Ben ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HACIOSMANOĞLU TEBRİK ETTİ

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, zaferin ardından soyunma odasında hem oyuncuları hem teknik heyeti tebrik etti. Hacıosmanoğlu, bundan sonraki karşılaşmalar için başarı dileklerini iletirken; Ay- Yıldızlılar da verdiği destekten ötürü başkana teşekkür etti.

GENÇLER BERABERE

U20 Milli Takımımız, U20 Elit Lig ikinci maçında Çekya ile 0-0 berabere kaldı. SK Hanacka Slavia Kromeriz Stadium’da oynanan mücadelede gol sesi çıkmazken, U20 Milli Takımımız U20 Elit Lig’de oynadığı ilk iki maçtan da beraberlikle ayrılmış oldu.