SporAli Koç'a sahada saldırı! Kulüpten açıklama geldi, saldırganın cezası belli oldu

Ali Koç'a sahada saldırı! Kulüpten açıklama geldi, saldırganın cezası belli oldu

Paylaş
Ali Koç'a sahada saldırı! Kulüpten açıklama geldi, saldırganın cezası belli oldu

Süper Lig'de dün akşam oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçının 51. dakikasında sahaya giren Başkan Ali Koç'a tribünden atılan pet şişe isabet etti. Dengesini kaybeden sarı-lacivertli kulübün Başkanı'na birkaç taraftar saldırmaya çalıştı. Saldırı sonrası Fenerbahçe Kulübü'nden gece yarısı sert açıklama geldi. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'u iterek düşüren zanlıya ev hapsi verildi.

Sahaya inen ve Ali Koç'u itip yere düşüren Göztepe akreditasyon kartlı kişi, tutuklanıp polisler tarafından karakola götürüldüğü iddia edilmişti. Adının Fatih Özkan olduğu öğrenilen saldırganla alakalı Fenerbahçe bir açıklama yaptı. Öte yandan saldırganın gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

ZANLI GÖZALTINA ALINDI

AA'nın haberine göre; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u iterek düşüren zanlı gözaltına alındı. Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olayda kendisini iten kişi ve ihmali bulunan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, Koç'u saha kenarında yürüdüğü sırada iterek düşüren Fatih Özkan'ı gözaltına aldı. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'u iterek düşüren zanlıya ev hapsi verildi.

Kulüpten yapılan açıklama şöyle;

Futbol Takımımızın ligin 2. haftasında Göztepe ile oynadığı müsabakanın devre arasında;
hala stada alınmayan ve biber gazına maruz kalan taraftarlarımızın yaşadığı mağduriyetin çözümü için yöneticilerimiz dışarıda yetkililerle görüşmekteyken, Başkanımız Ali Y. Koç ve Genel Sekreterimiz Burak Kızılhan da taraftarlarımızın olduğu tribüne gitmiş ve yetkililerle görüşmüştür.

Haberin Devamı

Devamında, taraftarımızın içeri girmesi ve olayların yatışmasıyla Başkanımız ve Genel Sekreterimiz yerlerine gitmekteyken, hiçbir sebep olmaksızın Göztepe akreditasyon kartına sahip bir futbol teröristi tarafından başkanımıza arkadan fiili saldırıda bulunulmuştur.

Yaşanan menfur saldırının ardından, yetkililerce ilgili kişinin spor şubede ifade vermek üzere alındığı belirtilmişse de şahsın maçın geri kalanını akreditasyon kartıyla takip etmeye devam ettiği, hakkında hiçbir işlem yapılmadığı öğrenilmiş, elini kolunu sallayarak ve kıyafetini değiştirmiş halde stadyumdan ayrıldığı da bir gazetecinin dikkati sayesinde kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir.

Ali Koça sahada saldırı Kulüpten açıklama geldi, saldırganın cezası belli oldu

Ülkemizde yıllardır uygulanmakta olan 6222 sayılı yasa gereği en ufak taşkınlıklarda ilgililer hakkında derhal işlem yapıldığı ve tedbir uygulandığı herkesin malumuyken,

Göztepe akreditasyon kartlı bu şahsın ayrıcalığı kimden ve nereden gelmektedir?

Milyonların gözü önünde suç işlemekten çekinmeyen ve hakkında hiç bir işlem yapılmamış halde elini kolunu sallayarak stattan ayrılan bu şahsa bu cesareti kimler vermektedir?

Başkanımız Ali Y. Koç tarafından futbol teröristi bu şahıs başta olmak üzere ihmali olan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, süreç hassasiyetle takip edilecektir.

Haberin Devamı

Ayrıca ilgili maçın öncesi, sırası ve sonrasında taraftarımıza yaşatılanlara dair de gereken tüm adımları atacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Kamuoyuna duyurulur.

MAÇ KISA BİR SÜRE DURDU, BAŞKAN TEKRAR YERİNE GEÇTİ

Göztepe tribünlerinden Ali Koç'un aleyhine yoğun tepki gösterilirken karşılaşmanın hakemi Kadir Sağlam, oyunu kısa bir süreliğine durdurdu. Olayların durulmasının ardından Ali Koç, tekrar protokol tribünündeki yerine geçti.

Ali Koça sahada saldırı Kulüpten açıklama geldi, saldırganın cezası belli oldu

GÖZTEPE GÖREVLİSİ İTEREK ALİ KOÇ'U YERE DÜŞÜRDÜ

Tribünlerden atılan su şişesi Ali Koç'un yüzüne isabet etti. Devamında arkasından gelen Göztepe görevlisi Fatih Özkan tarafından itilen Ali Koç, yere düşerken yabancı madde yağmaya devam etti.

 BAŞKAN ALİ KOÇ'A YABANCI MADDE YAĞDI

Maçın başlamasına rağmen İzmir'e Fenerbahçe'yi desteklemeye gelen sarı-lacivertli taraftarların stada alınmadıklarını öğrenen Fenerbahçe Ali Koç, saha kenarına inerek deplasman tribününe doğru yürümeye başladı. Fakat bu sırada Göztepe tribünlerinden Başkan Koç'un üzerine yabancı madde yağmaya başladı.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE DEVREYE 2-0 ÖNE KAPATTI AMA...

Süper Lig'in 2. haftasında Fenerbahçe, Göztepe'ye konuk olurken Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısını 45+3. dakikada Edin Dzeko'nun penaltısı ve 45+7. dakikada Youssef En Nesyri'nin golleriyle 2-0 önde tamamladı. Maçın 2. yarısında ise olaylar patlak verdi.