SporAnadolu Efes, 37. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda şampiyon

Anadolu Efes, 37. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda şampiyon

Paylaş
Anadolu Efes, 37. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda şampiyon

Anadolu Efes, 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe Beko'yu 83-82 mağlup etti ve şampiyon oldu. Sporculara madalyalarını takan Erdoğan, kupayı Anadolu Efes takım kaptanı Shane Larkin'e takdim etti.

37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes kozlarını paylaştı. Heyecan dolu karşılaşma Basketbol Gelişim Merkezi'nde oynandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes maçında Yener Yılmaz, Kerem Baki ve Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu hakem üçlüsü görev aldı. Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 83-82 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu.

EN ÇOK KAZANAN ANADOLU EFES

İlki 1985’te oynanan Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 14 kez müzesine götüren Anadolu Efes, bu organizasyonda en fazla şampiyonluk yaşayan takım konumunda bulunuyor. Anadolu Efes, kupada 25'inci kez boy gösterdi.

Fenerbahçe Beko ise Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 7 kez şampiyonluğa ulaştı. Kupada 18. kez mücadele eden sarı-lacivertli ekip, son şampiyonluğunu 2017 yılında elde etmişti.

Anadolu Efes, 37. Cumhurbaşkanlığı Kupasında şampiyon

KUPAYI ERDOĞAN TAKDİM ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Basketbol Gelişim Merkezi'nin açılışını 37'nci Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Erdoğan, "İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliğini sporla buluşturacak bir eseri daha şehrimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Açılış maçında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan Anadolu Efes takımını tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.