SporAsist kralı olur

Asist kralı olur

Paylaş
Asist kralı olur

Fenerbahçe'nin Kostic'le anlaşması büyük yankı uyandırdı. Mourinho, Kostic’i bazen 3’lü savunmada, bazen hücum hattının solunda oynatacak. Kostic, kanat ortalarıyla forvetlere attırdığı gollerle tanınıyor.

Fenerbahçe, İstanbul’a getirdiği Filip Kostic’i bir yıllığına kiraladı. 31 yaşındaki Sırp sol kanat için Juventus’a kiralama bedeli ödenmeyecek. Sezon sonunda oyuncunun bonservisi de 4.5 milyon euroya alınacak. Sol bek arayan Fenerbahçe’de Kostic’in gündeme gelmesi teknik direktör Jose Mourinho’yu heyecanlandırmıştı. Galatasaray devrede olduğu için çabuk davranıldı, Dusan Tadic ve Edin Dzeko faktörü ile Kostic bitirildi.

Haberin Devamı

TAM BİR JOKER

Kostic’in asıl mevkisi sol kanat. Sağ kanatta da, 3’lü savunmanın solunda da oynuyor. Teknik direktör Mourinho’nun Kostic’in alınmasıyla bazı maçlarda 3’lü savunma oynatacağı kesinleşti. Sol ayağı, lider özelliği, güçlü fiziği, oyun kurma yeteneği, duran top veya akan oyunda adrese teslim ortalarıyla da Kostic fark yaratıyor. İtalyan basını, Dzeko ve Nesyri gibi forvetlerin bu sezon Kostic’in ortalarıyla çok gol atacağını yazdı.

SAKATLIĞI GEÇTİ

Galatasaray’ın sakat diyerek almadığını iddia ettiği Kostic’i, Juventus teknik direktörü Thiago Motta yeni sezonda kadroda düşünmüyordu. Oyuncunun sakatlığı konusunda ise İtalyan gazeteci Mirko Di Natale konuştu: “Milli Takım’da sakatlık yaşadı, toparlandı. Juventus’ta iki yılda önemli bir sakatlık yaşamadı. Bir hücum oyuncusu gibi adrese teslim orta yapar. O ofansif bir kanat oyuncusu.”

Haberin Devamı