SporAslan dev bileti yaktı

Aslan dev bileti yaktı

Paylaş
Aslan dev bileti yaktı

Galatasaray, İsviçre ekibi Young Boys’a deplasmandaki ilk maçta 3-2 yenilmişti. Cim Bom sahasındaki rövanş maçında da tek golle kaybetti. 87’de Virginius’un golüyle Şampiyonlar Ligi grup aşamasına turlayan taraf Young Boys oldu. Büyük hüsran yaşayan sarı-kırmızılılar, yoluna Avrupa Ligi’nden devam edecek.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi playoff turunda ilk maçını 3-2 kaybettiği Young Boys’u evinde ağırladı. Tur için gollü galibiyete ihtiyacı olan Cim Bom, evinde hüsran yaşadı ve İsviçreli rakibine bir kez daha mağlup olup Devler Ligi’ne veda etti. 18’de Colley, ceza yayına kadar geldikten sonra şutunu çekti. Kaleci Muslera, meşin yuvarlağı çeldi. 31’de direkten dönen topu tamamlayan Colley, ofsaytta olduğu için gol geçerli sayılmadı.

Haberin Devamı

ROTA AVRUPA LİGİ

56’da Kaan Ayhan topu ağlara gönderdi ancak ofsayt gerekçesiyle gol geçerli olmadı. 61’de Young Boys’tan Ganvoula’nın kafa vuruşu direkten döndü. 71’de Icardi’nin tek pasında Kerem Aktürkoğlu’nun şutunu Keller kornere çeldi. 87’de hızlı hücumda Muslera’yla karşı karşıya kalan Virginius takımını öne geçirip umutlarımızı söndürdü. Muslera, bu pozisyonun ardından kırmızı kart gördü. Bu sonuçla Şampiyonlar Ligi’nin kapısından dönen Galatasaray, ülkemizi Avrupa Ligi’nde grup aşamasından temsil edecek.

MİLYONLAR KÜL OLDU

Galatasaray, Young Boys’a takılıp Şampiyonlar Ligi’nin kapısından döndü, maddi olarak da büyük hasar aldı. Şampiyonlar Ligi’nde yer alması halinde 18 milyon 620 bin euro kazanacak olan sarı-kırmızılılar, İsviçre ekibine boyun eğip dev gelirden oldu. Yoluna Avrupa Ligi lig aşamasında devam edecek olan Galatasaray, 8.6 milyon euro gelir elde edecek.

Haberin Devamı

BURUK TRİBÜNDEN DİREKTİFLER VERDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, cezası nedeniyle takımını saha kenarından yönetemedi. Geçen sezon Sparta Prag ile yapılan mücadelenin ardından 2 maç ceza alan Buruk, İsviçre’de de kulübede yoktu. Deneyimli hoca, bu karşılaşmayla cezasını tamamladı. Buruk, tribünden yardımcısı İrfan Saraloğlu’na direktiflerini iletti.

TANSİYON YÜKSELDİ

Maçın 80. dakikasında Ugrinic ile Colley için oyuncu değişikliği tabelası yandı. Rakip oyuncular sahadan çıkmayınca gerginlik oldu. Muslera, her iki futbolcudan hızlı hareket etmesini istedi. Saha kenarında araya giren Kaan Ayhan, yere düştü. Maçın hakemi, olayları izledikten sonra iki oyuncunun çıkışının ardından Kaan ile Males’e sarı kart gösterdi.

MUSLERA KIZARDI

Cim Bom’un kaptanı Muslera, 87’de rakip takımın attığı gol sonrası çıldırdı. Uruguaylı kaleci, golü atan ve sonrasında koşarak sevinen Virginius’a çelme takınca kırmızı kart gördü. Tecrübeli eldiven, ilk maçta yaşadığı sakatlık nedeniyle maçı tamamlayamamıştı.

GÜNAY TEPKİLİ

Muslera, sakatlığını atlatıp ilk 11’deki yerini aldı. Yedek kaleci Günay Güvenç ise çarpıcı konuştu. Günay, “Yedek kalmak hoşuma gitmiyor, oynamak istiyorum. Maçlara girdiğim zaman ve hocam bana şans verdiği anda bunu iyi değerlendirmeyi hedefliyorum” dedi.

Haberin Devamı

BAKAN BAK TRİBÜNDE

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Galatasaray’ın kritik maçında tribündeki yerini aldı. Bakan Bak’ı stadın girişinde ağırlayan sarıkırmızılıların başkanı Dursun Özbek, protokol tribününe kadar eşlik etti.

OLİVEİRA ELDE KALDI

Panathinaikos’un Sergio Oliveira ile anlaştığına dair haberler Yunanistan’da geniş yankı bulmuştu. Yunan devinde Sergio Oliveira’ya dair açıklama geldi. Panathinaikos’un tecrübeli oyuncuya ilgisinin olmadığı belirtildi.

ASLANTEPE FULL ÇEKTİ

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Rams Park’ta oynanan mücadeleye büyük ilgi gösterdi. Aslantepe’de tribünler dolarken taraftarlar, takımlarını maç boyunca destekledi. Bu arada maç öncesi geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İsveçli teknik adam Eriksson’a saygı duruşunda bulunuldu.

İSPATLAYAMAZLARSA DÜŞMAN OLACAĞIZ

Galatasaray, başkan Dursun Özbek ve yöneticilerin imzalarıyla karaborsa bilet satışıyla ilgili soruşturma açıldığı yönündeki iddiaları yalanladı. Yapılan açıklamada, “Spekülasyonların sahipleri iddialarını ispatlayamazlarsa kendilerine Galatasaray düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadelenin aynısını vereceğimizi ilan ediyoruz” denildi.

Haberin Devamı

10 NUMARAYA OTAVİO

Galatasaray için yeni bir on numara gündeme geldi. Portekiz basınından O Jogo’da yer alan habere göre; sarı-kırmızlı takım, Al-Nassr’da forma giyen 29 yaşındaki Otavio’yu kadrosuna katmak istiyor. Suudi Arabistan ekibinin Porto’dan 60 milyon euroya transfer ettiği Portekizli yıldızın sözleşmesi 2026 yılında sona erecek.