SporAslan gündüz avında

Aslan gündüz avında

Paylaş
Aslan gündüz avında

Galatasaray, uluslararası arenada uzun aradan sonra gündüz mesaisi yapacak. Sarı-kırmızılılar, Avrupa Ligi’ndeki üçüncü maçında İsveç ekibi Elfsborg’u ağırlayacak. Cim Bom, saat 17.30’da başlayacak mücadelede rakibini yıkıp ilk 8 iddiasını sürdürmek istiyor.

Galatasaray için bugün, Avrupa’da mesai vakti. Sarı-kırmızılılar, Avrupa Ligi’ndeki üçüncü maçında Elfsborg’u konuk edecek. Cim Bom, uluslararası arenada uzun aradan sonra gündüz maçı oynayacak. Rams Park’ta saat 17.30’da başlayacak ve Sloven hakem Matej Jug’un yöneteceği karşılaşma TRT 1’den yayınlanacak. İki takım, tarihlerinde ilk kez birbirlerine rakip olacak. Temsilcimiz, lig aşamasında 1 galibiyet, 1 beraberlik ile 4 puan topladı ve ilk 8 iddiasını sürdürüyor. İsveç ekibi ise 1 galibiyet, 1 yenilgi yaşadı. Son 9 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmeyen Galatasaray’da kritik karşılaşma öncesi üç eksik var. Muslera cezalı, Jakobs sakat ve Sallai’nin de adı UEFA listesine yazılmadı. Elfsborg maçı, sarı-kırmızılıların Avrupa kupalarındaki 321. mücadelesi olacak. Aslan, çıktığı 320 müsabakanın 114’ünden galibiyetle ayrıldı. 121 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 85 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı. Avrupa arenasında rakip fileleri 434 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 479 gole engel olamadı.

Haberin Devamı

SÜPER MAURO İŞ BAŞINDA

Okan Buruk’un Elfsborg karşısında forvetteki tercihi Mauro Icardi olacak. Ligdeki Antalya maçında iki kez ağları sarsan Arjantinli yıldız, ne kadar formda olduğunu göstermişti. Bu sezon Avrupa arenasında sadece PAOK maçında gol sevinci yaşayan 31 yaşındaki futbolcu, bu sayıyı artırmak için sahaya çıkacak.

EN İYİ TAKIM SAHADA OLACAK

Sarı-kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk, ilk 11 tercihi hakkında ser verip sır vermedi. “En iyiler sahada olacak” ifadesini kullanan genç hoca, şunları söyledi: “Aslında yedek, ilk 11 oyuncusu gibi bir şey futbolda yok. Galatasaray takımını galibiyete taşıyacak futbolcular hep yarışacak. Bütün oyuncularımızı hazır tutacağız. Bazen doğal olarak rotasyon oluyor; sakatlıklar, cezalar. Geçen ay 7 maç oynadık. 5. maçta değişiklik yapıp daha az oynayanları oynatmıştık. Bu ayki programımız daha rahat. Aralıklarda dinlenebileceğiz. Yine değişiklikler yapacağız ama ilk başta en önemli şey kazanmamız gerek.”

Haberin Devamı

AVRUPA LİGİ’NDE KÜKRÜYOR

Galatasaray, Avrupa Ligi’nde oynadığı son 16 maçın 14’ünde rakiplerine boyun eğmedi. Sarı-kırmızılı takım, 2021-2022 sezonuyla başlayan süreçte “Kupa 2”de sahaya çıktığı karşılaşmaların 7’sini kazanırken 7’sinden beraberlikle ayrıldı. Cim Bbom, sadece 2 maçta rakiplerinin üstünlüğünü engelleyemedi.

O CEVAP GÜLDÜRDÜ

Basın toplantısında bir soruya verilen yanıt, salonu kahkahalara boğdu. Günay’a, Osimhen’in Antalya’ya attığı golden sonra kendisine sarılmasının nedeni soruldu. Tecrübeli kaleci, “Yedek kulübesinde yan yana oturuyorduk. Bana Atatürk ve İstiklal Marşı’nı sordu. Golden sonra bize doğru koşarken hocamıza sarılacak sandım” dedi. Bu esnada söze giren Buruk, “Ben de doğum günüm diye bana sarılacak sandım” ifadesini kullanınca kahkaha sesleri yükseldi.

SON TAKTİĞİ ÇALIŞTIRDI

Galatasaray, Elfsborg maçı hazırlıklarını tamamladı. Okan Buruk yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık olan antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra 2 gruba ayrılan futbolcular, top kapma ve pas çalışması yaptı. İdmanın basına kapalı bölümünde ise Elfsborg maçının taktik çalışmasının yapıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

DERBİYİ BIRAK ELFSBORG’A BAK

Okan Buruk, oyuncularını Elfsborg maçına motive etmek için yoğun çaba harcadı. Avrupa mesaisinin ardından derbi olduğunu dile getiren genç hoca, futbolcularından Beşiktaş maçını düşünmemelerini istedi. “En önemli maç, önümüzdeki maç” ifadesini kullanan Buruk, İsveç ekibi karşısında konsantrasyon vurgusu yaptı.

MUSLERA’NIN ENSESİNDEYİM

Galatasaray’da, cezalı Muslera’nın yokluğunda kaleyi Günay koruyacak. 33 yaşındaki file bekçisi, kendini sürekli hazır tuttuğunu söyledi. Tecrübeli kaleci, “Eşimle bile tartışmalar yaşıyoruz oynamadığımla ilgili. Takıma katkı vermek istiyorum. Ama önümdeki ismin değerini de herkes biliyor. Muslera’nın performansının hiç düştüğünü görmüyoruz, benden kaynaklı olduğunu söyleyebilirim. Beni hissediyor ensesinde ve bu, beni gururlandırıyor” dedi.

OSİMHEN DEVOSİMHEN DEV ÖDÜLE ADAY

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu, 2024 yılının en iyi futbolcusu ödülü adaylarını açıkladı. Geçtiğimiz sezon bu ödülü kazanan Erling Haaland’ın da aday gösterildiği listede Galatasaray’ın yıldız forveti Victor Osimhen de yer aldı. Nijeryalı oyuncu, 30 aday arasında büyük ödül için yarışacak.

Haberin Devamı

CİM BOM KAZANIR

Sezon başında Galatasaray’dan transfer olduğu Benfica’da harikalar yaratan Kerem Aktürkoğlu, derbi tahmininde bulundu. Kick yayınında, “Galatasaray-Beşiktaş derbisi ne olur” sorusunu yanıtlayan yıldız futbolcu, “Galatasaray yener tabii ki. İçimizden, gönlümüzden geçen o” ifadelerini kullandı.

LİDER FARKI AÇIYOR

Süper Lig’de 9. haftanın bitmesinin ardından şampiyonluk oranları güncellendi. Lider Galatasaray, şampiyonluğun en büyük favorisi olmayı sürdürdü. Sarıkırmızılıların oranı, 2.10’dan 1.60’a düştü. Fenerbahçe’nin oranı 2.50 olarak belirlendi. Beşiktaş’ın oranı 4.00 olarak revize edilirken Trabzonspor’un şampiyonluk oranı ise 67 olarak değiştirildi.