SporAslan her yerde kral

Aslan her yerde kral

Paylaş
Aslan her yerde kral

Yenilgisiz lider Galatasaray, konuk olduğu Antalya’yı Icardi (2) ve Osimhen’in jeneriklik röveşata golleriyle yıkıp zirve yarışında hata yapmadı. Art arda 13. deplasman maçından zaferle ayrılan sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe’yi geride bırakıp Süper Lig rekoru kırdı.

Lider Galatasaray, milli aradan zaferle döndü. Antalyaspor’a konuk olan Cim Bom, rakibini 3-0 yenerek zirve yarışında hata yapmadı. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle lig tarihine geçti. Art arda 13. deplasman maçından galip ayrılan Aslan, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi geride bırakıp Süper Lig rekoru kırdı. 7. dakikada Icardi’nin ara pasında topla buluşan Yunus’un vuruşunda defans, son anda ayak koydu. 10’da Mertens’in kullandığı kornerde iyi yükselen Icardi, kafayla ağları sarstı: 0-1. 14’te Güray’ın orta şut karışımı vuruşunu Muslera, köşeden kornere çeldi. 38’de Piric, aynı pozisyonda Mertens’in arka arkaya iki şutunu kurtardı. 51’de Berkan’ın ortasında Sallai’nin vuruşunu Piric, mükemmel kurtardı. 52’de soldan Yunus çıkardı, Icardi düzgün bir vuruşla golünü attı: 0-2. Oyuna 78’de giren Osimhen, iki dakika sonra ağları havalandırdı ancak gol, VAR uyarısıyla ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı. 90+2’de jeneriklik bir gol izledik. Kullanılan frikikte defansın uzaklaştıramadığı topu Osimhen, harika bir röveşata ile gole çevirip skoru belirledi: 0-3.

Haberin Devamı

KAFAYI KULLANDI!

Antalya filelerini iki kez havalandıran Icardi, bu sezon ilk kafa golünü attı. Arjantinli forvet, sarıkırmızılı forma altında ligdeki 12. kafa golünü kaydetti. 31 yaşındaki futbolcu, Türkiye’ye geldiğinden bu yana en fazla kafa golü atan isim olarak kayıtlara geçti. Yıldız oyuncu, bu sezon ligdeki gol sayısını da 4’e yükseltti.

YUNUS’DAN İLK ASİST

Bu sezonki performansıyla Kerem Aktürkoğlu’nun yokluğunu aratmayan Yunus Akgün, skor katkısı vermeye devam ediyor. 24 yaşındaki futbolcu, Gaziantep ve Alanya maçlarında gol sevinci yaşamıştı. Dün de Icardi’nin attığı ikinci golün pasını veren yıldız futbolcu, bu sezon ilk kez asist yaptı.

YILIN GOLÜ OLUR MU?

Osimhen, sarı-kırmızılı formayla ligde 3. golünü kaydetti. Nijeryalı forvetin röveşatayla attığı gol şimdiden ‘Yılın golü’ adayları arasına girdi.

Haberin Devamı

ALEX’E TEPKİ

Antalyaspor taraftarı, kötü futbol ve yenilginin faturasını hem teknik heyet hem de yönetime kesti. Tribünler, teknik direktör Alex ile yönetimi istifaya davet etti.

YENİ YAŞI KUTLANDI

Galatasaray’da, Antalya maçı öncesi sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı. 51 yaşına giren Okan Buruk için yaş günü pastası kesildi. Kulüpten yapılan açıklamada, “Antalyaspor maçı için kamp yaptığımız otelde, teknik direktörümüz Okan Buruk’un doğum gününü kutladık” ifadesi kullanıldı. Icardi de hocası için paylaştığı mesajda, “Bu yeni yıl size gülümsemeniz ve hayallerinizi gerçekleştirmeye devam etmeniz için birçok neden getirsin” dedi.

3 PUAN ÇOK ÖNEMLİ

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk, Antalya karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Milli ara sonrası zaman zaman konsantrasyon kaybı yaşandığını dile getiren genç hoca, “Bu nedenle burada aldığımız 3 puan çok önemli. Zorlu bir maç trafiğine giriyoruz, elimizdeki kadroyu iyi kullanmamız lazım. Sahada herkes, verdiğim görevi eksiksiz yerine getirdi. Galibiyet için oyuncularımı kutluyorum. Sakat isimler tam hazır hale gelince daha iyi olacağız. Önce Avrupa’daki Elfsborg, ardından Beşiktaş derbisine odaklanacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SINIRI AŞMADI

Galatasaray’da önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş maçı öncesi sadece Kaan Ayhan kart sınırındaydı. Antalya deplasmanında ilk 11’de şans bulan 29 yaşındaki oyuncu, karşılaşmayı kart görmeden tamamladı ve derbide cezalı duruma düşmekten kurtuldu.

ASLAN’DAN İŞ BİRLİĞİ

Sarı-kırmızılılar, yeni bir iş birliğine gidiyor. Yönetim, Pasha Group ile şort sponsorluk anlaşmasına imza atacak. Yapılacak anlaşmanın ardından Pasha Group ismi, erkek futbol takımının şortlarının arka kısmında yer alacak.

YOK BÖYLE KULÜBE!

Okan Buruk, sakatlıktan yeni çıkan isimler için az risk aldı. Elfsborg ve Beşiktaş maçlarını da düşünen genç hoca; Barış Alper, Osimhen ve Ziyech’i yedek soyundurdu. Başarılı teknik adam, bu üç isme de ikinci yarının sonlarına doğru şans verdi. Osimhen, girer girmez kalitesine gösterdi. Bir golü ofsayta takıldı diğeri gözlerin pasını sildi.

JAKOBS ŞOKU

Avrupa ve ligdeki zorlu maçlar öncesi sarıkırmızılılarda Jakobs şoku yaşandı. Senegalli sol bek, ilk yarıda sağ arka adalesinde çekme yaşayınca kendini yere bıraktı. Oyuna devam edemeyen ve 23. dakikada kenara alınan 25 yaşındaki futbolcunun sakatlığının ciddi olup olmadığı yapılacak kontroller sonrası belli olacak.

Haberin Devamı

TFF’YE GİDECEKLER

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz günlerde “Okan Buruk’un kullandığı ‘Bu penaltıyı verirsen bir daha maç yönetemezsin’ sözü var. Bakalım bir daha maç alıyor mu görürsünüz” açıklamasını yapmıştı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bu sözler sonrası TFF Başkanı ile görüşme kararı aldı. Özbek, derbiden önce Hacıosmanoğlu ile bir araya gelip bu konuyla ilgili görüşmeyi planlıyor.