SporAslan krizden zaferle çıktı

Aslan krizden zaferle çıktı

Paylaş
Aslan krizden zaferle çıktı

Galatasaray, Elfsborg karşısında devreyi Icardi, Pettersson (k.k.) ve Barış Alper’in golleriyle 3-0 önde kapattı. İkinci yarı skor 3-2 oldu, sıkıntı başladı, Yunus’un sayısı Aslan’ı rahatlattı. Avrupa Ligi’nde 7 puana yükselen Cim Bom, ilk 8 iddiasını korudu.

Galatasaray, Avrupa Ligi’nde ikinci yarıda kriz yaşadığı maçta Elfsborg’u 4-3 yendi. İlk yarıyı üç farklı önde kapatan sarı-kırmızılılar, neyse ki geri dönüşe izin vermedi. Puanını 7’ye yükselten Aslan, ilk 8 iddiasını korudu. 2. dakikada Mertens’in kullandığı serbest vuruşta Icardi’nin kafa vuruşunu kaleci, son anda çıkardı. 28’de Osimhen’in pasında Mertens’in direkten dönen şutunu Icardi tamamladı: 1-0. 39’da Sara’nın ortasında Abdülkerim’in kafa vuruşunda top, önce direğe sonra kaleci Pettersson’a çarpıp ağlara gitti: 2-0. 44’te Sara’nın asistinde Barış Alper, skoru 3-0 yaptı. 47’de Osimhen, karşı karşıya pozisyonda atamadı. 52’de Hult, Elfsborg’u umutlandırdı: 3-1. Ceza alanı içinde Barış Alper’in eline çarpan top sonrası VAR uyarısıyla penaltı kararı çıktı. 65’te Baidoo, farkı 1’e indirdi: 3-2. 83’te Yunus, sahneye çıkıp golünü attı: 4-2. 90+2’de Larsson, skoru belirledi: 4-3. Avrupa Ligi’ndeki 4. maçına 7 Kasım’da çıkacak olan Galatasaray, sahasında Tottenham’ı konuk edecek.

Haberin Devamı

ÜÇLÜ DEFANS ÇİFT FORVET

Okan Buruk, Elfsborg karşısında 3-4-1-2 gibi ofansif bir sistem tercih etti. Genç hoca, sakatlığı bulunan Jakobs’un yokluğunda üçlü savunmaya döndü. Defans hattı; Kaan, Sanchez ve Abdülkerim’den oluştu. Orta alanı 4 futbolcuyla kalabalık tutan Buruk, Mertens’i 10 numaraya koydu. Başarılı teknik adam, ileri uçta ise Icardi ve Osimhen ikilisini çift forvet olarak oynattı.

MAÇ BU HALE GELMEMELİYDİ

Okan Buruk, alınan galibiyete rağmen ikinci yarıdaki futboldan mutsuzdu. Çok daha farklı kazanabilecekleri bir maçı zora soktuklarını belirten genç hoca, “Böyle bir rakip karşısında 3 gol yememiz hiç hoş olmadı. İlk yarıyı 5-6 farkla üstün bitireceğimiz bir maçı puan kaybedebileceğimiz bir noktaya getirdik. Yaşanan konsantrasyon kaybı, bize pahalıya mal olabilirdi. 3 puan tabii ki önemli ama maç içinde böyle düşüşler yaşamamalıyız. Yaptığımız hataları oturup konuşacağız, bir daha tekrarlanmaması için önlemlerimizi alacağız. Şimdi bu maçı unutup derbiye odaklanmak zorundayız. Beşiktaş karşısında böyle hata yapma lüksümüz yok” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İNAT ETTİ ATTI

Yunus Akgün’ün yıldızı parlamaya devam ediyor. 24 yaşındaki kanat oyuncusu, maçın son bölümünde ceza alanı içinde rakiplerinin tüm hamlelerine rağmen inat etti ve golünü attı. Yunus, bu sezon Avrupa Ligi’nde oynadığı 3 maçta da rakip kalecileri avladı.

BARIŞ’TAN SİFTAH

Okan Buruk, sakatlıktan çıkan Barış Alper’e Antalya’da son 20 dakikada şans vermişti. Yıldız futbolcu, dün ilk 11’deki yerine döndü. 44. dakikada fileleri sarsan 24 yaşındaki oyuncu, bu sezon Avrupa’da ilk kez gol sevinci yaşadı.

GECE-GÜNDÜZ FARK ETMEZ!

Galatasaray, yoğun kar yağışı nedeniyle yarıda kalıp ertesi gün öğlen saatlerinde tamamlanan Juventus maçından 11 yıl sonra Avrupa’da gündüz sahaya çıktı. Buna rağmen sarı-kırmızılı taraftarlar, Elfsborg maçına yoğun ilgi gösterdi. Hem hafta içi olması hem de maçın mesai saatine yakın bir vakte denk gelmesine rağmen tribünler büyük oranda doldu.

REKORA KALDI 9!

Elfsborg ağlarını havalandıran Icardi, bu sezon Avrupa’da ikinci golünü attı. Arjantinli forvet, Galatasaray kariyerindeki gol sayısını 63’e yükseltti. 31 yaşındaki oyuncu, 9 gol daha atması halinde 72 gollü Hagi’yi geride bırakıp kulüp tarihinin en golcü yabancı futbolcusu unvanının sahibi olacak.

Haberin Devamı

BURUK’LA HEP GÖRÜŞÜYORDUM

Batshuayi, Galatasaray’a transferiyle ilgili ilginç bir itirafta bulundu. UEFA TV’ye konuşan Belçikalı forvet, “Geldiğim için pişman değilim. İlginç olan şey, Okan Buruk ile 3 ya da 4 sezondur konuşuyor olmamdı. Bana ne kadar güvendiğini ve istediğini gösterdi. Bir teknik direktörün bir oyuncuyu 3-4 yaz üst üste araması alışıldık bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

SARA RESİTALİ

Galatasaray adına gecenin en iyi isimlerinden biri Gabriel Sara’ydı. Brezilyalı orta saha, hem Abdülkerim’in kafa vuruşunda kaleciye çarpıp giren golün ortasını yaptı hem de Barış Alper’e nefis bir gol pası verdi. Orta alanda basmadık yer bırakmayan 25 yaşındaki oyuncu, zaferin mimarlarından oldu.

CEZASI BİTTİ

UEFA, Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında kırmızı kart gören Muslera’ya üç maç ceza vermişti. Avrupa Ligi’ndeki PAOK ve Rigas Skola maçlarında görev yapmayan Uruguaylı file bekçisi, dünkü Elfsborg maçıyla cezasını tamamladı. Nando’nun yokluğunda Galatasaray’ın kalesini Günay korudu.

Haberin Devamı

CEFERİN İZLEDİ

Kritik mücadelede Galatasaray’ın önemli bir misafiri vardı. UEFA Başkanı Ceferin, sarıkırmızılıların Elfsborg ile oynadığı karşılaşmayı, başkan Dursun Özbek ile birlikte protokolde izledi. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da maçı bu ikiliyle birlikte takip etti.

ÖZBEK’TEN PROTESTO

Galatasaray ile federasyon arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Yunus Akgün, sosyal medya paylaşımı yüzünden önceki gün PFDK’ya sevk edilmişti. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da teknik direktör Okan Buruk’u hedef alan sözler sarf etmişti. Başkan Dursun Özbek, bu iki olayı protesto etmek amacıyla TFF’nin UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in onuruna düzenlediği yemeğe davetli olmasına rağmen katılmadı.

TERÖRE LANET

Futbol camiası, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’ye dün yapılan terör saldırısına kayıtsız kalmadı. 4 büyükler başta olmak üzere birçok kulüp, hain saldırı nedeniyle terörü lanetleyen paylaşımlar yaparken şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Haberin Devamı