SporAslan'a yeni Boey

Aslan'a yeni Boey

Paylaş
Aslan'a yeni Boey

Galatasaray’ın sağ bek için tercihi Guela Doue oldu. Yönetim, tıpkı Boey’de olduğu gibi Rennes’den transfer edeceği 21 yaşındaki Fildişili futbolcunun, sarı-kırmızılılarda göstereceği performansın ardından değerine değer katacağına inanıyor.

Galatasaray’ın sağ bek transferi için son kararı Guela Doue oldu. Sarı-kırmızılılar, Kopenhag forması giyen Elias Jelert’i de imza aşamasına getirmişti ancak teknik heyet, tercihini Fildişili futbolcudan yana kullandı. Cim Bom, 21 yaşındaki oyuncu için Rennes’e 7.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. 1.2 milyon eurodan 4 yıllık sözleşmeye imza atacak Doue’nin, bugün ya da yarın İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Sağlık kontrolünün ardından resmi imzayı atacak yıldız futbolcunun, pazartesi günü kampa katılması planlanıyor. Transferin stratejisi Doue’nin, Galatasaray’da yeni bir Boey etkisi yaratması üzerine kuruldu. Aslan, Fransız futbolcuyu 2021’in yaz aylarında 5 milyon 650 bin euroya Rennes’den transfer etmiş, geçtiğimiz sezon devre arasında ise 30 milyon euro karşılığı Bayern Münih’e göndermişti. Yönetim, Fildişili yıldızın henüz 21 yaşında olması nedeniyle Boey gibi parlayıp değerine değer katacağına inanıyor.

Haberin Devamı

WENDEL’DE GERİ SAYIM

Cim Bom, Wendel transferini de bitirme aşamasına getirdi. Sarı-kırmızılılar, 26 yaşındaki Brezilyalı orta saha için Zenit’le büyük ölçüde anlaştı. Yönetim, bonservis pazarlığında kapıyı 20 milyon eurodan açan Rus ekibini, 16 milyon euroya ikna etti. Bu rakam, yıllara yayılmış şekilde taksitlendirilecek.

ORTA SAHAYA NOKTA ATIŞI

Avusturya kampını tamamlayan Galatasaray, yurda döndü. Teknik direktör Okan Buruk, Trencin maçının ardından transfere değindi. Genç hoca, “Orta sahada bizim kalitemizi artıracak nokta atışı bir oyuncu almak istiyoruz. Bütçemiz çok önemli tabii ki. Başkanımızın bu transfer için önemli bir bütçe ayırdığını biliyoruz, bu da bizim için avantaj” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ICARDİ ENDİŞESİ

Icardi için Arjantin’den dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Gustavo Mendez; Icardi’nin, Wanda Nara’dan ayrıldıktan sonra depresyona girerek 6 kilo kaybettiğini ve sarı-kırmızılı taraftarlar ile yöneticilerin, bu durumdan endişeli olduğunu öne sürdü.

İYİ Kİ VARSIN MUSLERA

Sarı-kırmızılılar, Muslera’nın Galatasaray’a imza atmasının 13. yıl dönümü için bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, “Sayısız kupa, nice zafer... Kalede bizden 1’i. Kaptan Fernando Muslera. Sarı Kırmızı’ya ilk imzan 13 yaşında, yaşattığın mutluluklar ise zamanın çok ötesinde. İyi ki varsın, hep bizimle ol” cümlelerine yer verildi.

ZİYECH FARKI

Galatasaray’ın Faslı yıldızı Hakim Ziyech, Avusturya kampında performansıyla ön plana çıkan futbolculardan oldu. Bonservisinin alınmasıyla sezon başı kampında takımla olan 31 yaşındaki kanat oyuncusu, hazırlık maçlarında iyi performans sergiledi. Faslı futbolcu, son oynanan Trencin karşılaşmasında da fileleri havalandırmayı başardı.