SporAvrupa'da av oldu!

Avrupa'da av oldu!

Paylaş
Avrupa'da av oldu!

Trabzonspor, 0-0’ın rövanşında İsviçre ekibi St. Gallen’a penaltılarda boyun eğdi. Play-Off turunu geçemeyip Konferans Ligi’ne yükselmeyi başaramayan Abdullah Avcı’nın öğrencileri bu sezon Avrupa kupalarının uzağında kaldı.

Trabzonspor, bu sezon Avrupa’ya yabancı kaldı. Play-Off turu rövanşında ilk maçta 0-0 berabere kaldığı İsviçre temsilcisi St. Gallen’i konuk eden bordo-mavililer, rakibine penaltılarda mağlup oldu ve Konferans Ligi’ne kalamadı. Maçta ilk ciddi atak gol oldu. Hızlı gelişen atakta Akolo’nun asistinde Schmidt, 31. dakikada konuk ekibi öne geçirdi: 0-1. 35’te St. Gallen kalecisi Ati; önce Visca, ardından Enis’e geçit vermedi. 52’de Barisic’in kullandığı kornerde Enis, kafayla skoru dengeledi: 1-1. 58’de yine Barisic’in ortasında Enis kafayı vurdu ama kaleci müthiş kurtardı. Normal sürede eşitlik bozulmayınca uzatmaya geçildi. 110’da Trezeguet’nin frikiği direkten döndü. Uzatmada da gol sesi çıkmayınca tur atlayanı penaltılar belirledi. Penaltılarda Savic direğe takıldı. St. Gallen hata yapmayınca Konferans Ligi biletini cebine koydu.

Haberin Devamı

İLK 45 DAKİKAYI RESMEN ÇÖPE ATTIK

Fırtına’nın hocası Abdullah Avcı, ilk yarıda sergiledikleri futbolun kendilerine yakışmadığını söyledi. Saha içinde doğruları yapamadıklarını dile getiren deneyimli teknik adam, “Deyim yerindeyse ilk yarıda koskoca 45 dakikayı çöpe attık. Skor olarak geri düşünce motivasyonumuz düştü. İkinci yarı daha çok isteyen, arzulayan bizdik ama olmadı. Direkler tur atlamamıza engel oldu. Trabzonspor, her zaman Avrupa’da olmalıdır. Bunu başaramadığımız için üzgünüz ve taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Artık lige konsantre olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

AVCI’YA TEPKİ

Avrupa’ya veda edilmesinin ardından Trabzonspor’da teknik direktör Abdullah Avcı’ya tepki vardı. Bordomavili taraftarlar, özellikle tecrübeli hocanın oyuncu seçimlerine isyan etti. Malheiro’nun yedek soyunup Ozan Tufan’ın sağ bekte başlamasına tepki gösteren bordomavililer, Cihan’ın da ilk 11’de olmamasını eleştirdi.

Haberin Devamı

YENİ SPONSOR

Bordo-mavililer, Kadın Futbol Takımı için Petrol Ofisi ile isim sponsorluğu anlaşması yapıldığını duyurdu. Açıklamada, Petrol Ofisi’nin bir sezon sürecek sponsorluk karşılığında Karadeniz ekibine 8 milyon TL ödeme yapacağı belirtildi.

UEFA’DAN CEZA

UEFA, deplasmanda St. Gallen ile oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu olaylar nedeniyle Trabzonspor’a ceza verdi. Bordo-mavililer, 25 bin euro para cezasının yanı sıra 2 yıl ertelemeli 1 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı.

ENİS SAKATLANDI

Bordo-mavililerde dün gol sevinci yaşayan Enis Destan, yaşadığı sakatlıkla üzdü. Kasık sakatlığı yaşayan ve kendini yere bırakan genç forvet, oyuna devam edemedi. Enis’in yerine 76. dakikada Draguş oyuna dahil oldu.

DÖRT TAKSİTTE 4 MİLYON EURO

Trabzonspor, Muhammed Cham transferini resmen açıkladı. Bu transfer için Clermont’a 4 milyon euro bonservis bedeli 4 taksit halinde ödenecek. 4+1 yıllık imza atan Cham ise ilk sezonunda 1 milyon 375 bin euro garanti ücret alacak. Diğer üç sezonda yıllık 1 milyon 275 bin euro kazanacak olan 23 yaşındaki Avusturyalı 10 numaraya, opsiyonunun kulllanılması halinde son sezon 1.4 milyon euro verilecek.

Haberin Devamı

WEGHORST KAÇTI

Fırtına’nın forvet adayları arasında bulunan Wout Weghorst, Ajax’a transfer oldu. Hollanda temsilcisi, Burnley forması giyen 32 yaşındaki futbolcu ile 2026 yılına kadar sürecek bir sözleşme imzalandığını açıkladı.