SporAvrupa'da şampiyonluk gecesi

Avrupa'da şampiyonluk gecesi

Paylaş
Avrupa'da şampiyonluk gecesi

EURO 2024’te şampiyon belli oluyor. Almanya’nın başkenti Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda İspanya ile İngiltere’nın karşı karşıya geleceği mücadele saat 22.00’de başlayacak. Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu’ndan François Letexier yönetecek.

Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, finale tüm maçlarını kazanarak geldi. Grupta 3’te 3 yapıp lider çıkan Boğalar, son 16 turunda Gürcistan’ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya’yı eleyerek yarı finalist oldu. İspanyollar yarı finalde de Fransa’yı 2-1 yenerek adını finale yazdırdı. C Grubu’nu 5 puanla lider bitiren İngilizler, son 16 turunda Slovakya’yı uzatmalarda, çeyrek finalde İsviçre’yi penaltılarla ve yarı finalde de Hollanda’yı 90+1. dakikada bulduğu golle 2-1 yenerek finalde İspanya’nın rakibi oldu.

Haberin Devamı

LAMİNE YAMAL TARİHE GEÇECEK

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İspanya’nın genç yıldızı Lamine Yamal, İngiltere ile oynanacak final karşılaşmasında yeni bir rekora imza atıyor. Yamal, İngiltere maçında forma giyip turnuva tarihinde final maçına çıkan en genç futbolcu olacak.

İNGİLTERE İLK PEŞİNDE

Üst üste ikinci kez finalde mücadele edecek İngiltere, tarihindeki ilk şampiyonluk için sahaya çıkacak. İngilizler, EURO 2020’de Londra’da oynanan final maçında İtalya’ya penaltılarla mağlup oldu.

İSPANYA 4. KUPAYI İSTİYOR

Kazandığı 3 şampiyonlukla Almanya ile turnuvada en fazla mutlu sona ulaşan 2 takımdan biri olan İspanya, adını 5’inci kez finale yazdırdı. Oynadığı 4 finalde 3 kez kupaya uzanan İspanyollar, 1964, 2008 ve 2012’de şampiyon olurken, 1984’te ise ikinci oldu. İspanya, son 5 turnuvada 3. kez final oynayacak.

Haberin Devamı