SporAvrupa'nın kralı kusursuz İspanya

Avrupa'nın kralı kusursuz İspanya

Paylaş
Avrupa'nın kralı kusursuz İspanya

EURO 2024’te İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan İspanya 17. kez düzenlenen şampiyonayı 4 kezle en çok kazanan ülke oldu. İspanyollar 5 kez çıktığı finalin 4’ünden zaferle ayrılarak ulaşılması güç bir istatistiğe de imza attı.

Almanya’da bir ay süren futbol şöleni, 14 Temmuz’da Berlin’deki İspanya-İngiltere finaliyle son buldu. 17 kez düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 3’er kezle Almanya ile en çok kazanan ülke olan İspanya 2-1’lik İngiltere zaferi ile kupayı 4. kez alıp, zirvenin tek başına sahibi oldu. İspanyollar, 5 kez mücadele ettiği finalin 4’ünde kupayı alarak ulaşılması güç bir rekora da imza attı.

Haberin Devamı

27’DE 27 YAPTILAR

İspanya Milli Takımı ve İspanyol kulüpleri, Mayıs 2001’den bu yana 27 büyük final maçına çıktı. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’ndaki 27 finalin tamamını İspanya Milli Takımı ve İspanyol kulüpleri kazandı.

MAKSİMUM KAZANÇ

İspanya, EURO 2024’te 7’de 7 yaparak şampiyonluğa ulaşırken, turnuvadan alınabilecek en yüksek parayı da kazandı. Katılım ücreti olarak 9 milyon 250 bin euro alan İspanya, grup maçlarındaki 3 galibiyete 3 milyon euro kazandı. Son 16 turundan 1.5, çeyrek finalden 2.5, yarı finalden 4 milyon euro alan İspanya finaldeki zaferi ile 8 milyon euro da prim aldı. İspanya’nın toplam kazancı 28 milyon 250 bin euro oldu. Turnuvada dağıtılan para ise 331 milyon euro olarak açıklandı.

Haberin Devamı

COPA AMERİCA’DA ZAFER ARJANTİN’İN

Copa America finalinde Arjantin, normal süresi golsüz eşitlikle sona eren mücadelenin uzatma devresinde Kolombiya’yı 1-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Tangocular, üst üste 2. kez Copa America’da zafere ulaştı. Arjantin’in golü 112’de Lautaro Martinez’den geldi. Messi 66’da sakatlanıp çıkarken göz yaşlarına hakim olamadı. Maç öncesi Kolombiyalı sanatçı Shakira bir konser verdi.

TURNUVANIN ÇIKIŞ YAPAN 11’İNDE 3 TÜRK

İspanyol basını, EURO 2024’te en iyi çıkış yapan 11 futbolcuyu da belirledi. Marca’nın “EURO 2024’te En İyi Çıkış Yapan Futbolcuları” değerlendirmesine Ferdi Kadıoğlu, Arda Güler ve Barış Alper Yılmaz da girdi. Diğer isimler şöyle: Verbruggen (Hollanda), Hancko (Slovakya), Bijol (Slovenya), Ratiu (Romanya), Aebischer (İsviçre), Rejinders (Hollanda), Ndoye (İsviçre), Mikautadze (Gürcistan).