Spor Avusturya'dan sonra sırada Hollanda var!

Avusturya'dan sonra sırada Hollanda var!

Paylaş
Avusturya'dan sonra sırada Hollanda var!

Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale adını yazdıran A Milli Futbol Takımımız, Hollanda ile karşılaşacak. Bizim Çocuklar, Portakallar'dan 2021'in rövanşını almak için sahaya çıkacak.

TOLGA ÜSKÜPLÜOĞLU - POSTA.COM.TR / A Milli Futbol Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Haberin Devamı

TARİHE GEÇEN GOLLER MERİH DEMİRAL'DAN GELDİ

Leipzig Stadı'nda oynanan maçta Türkiye'ye çeyrek finali getiren golleri 1. ve 59. dakikalarda Merih Demiral attı. Avusturya'nın tek golü 66. dakikada Gregoritsch'ten geldi.

RAKİP HOLLANDA

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Avusturya'yı saf dışı bırakan A Milli Futbol Takımımız, 6 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00'de Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Bizim Çocuklar, Hollanda'ya 7 Eylül 2021'de 6-1 kaybetmişti. Karşılaşmanın ardından teknik direktör Şenol Güneş'le yollar ayrılmıştı. Mart ayında oynanan hazırlık karşılaşmasında 6-1 kaybettiği Avusturya'yı turnuvadan rövanşı alan Milliler, bir intikam daha almak için Hollanda karşısına çıkacak.

FUTBOL EFSANELERİNİ YAKALADI

19 yaşındaki yıldız futbolcu Arda Güler, 20 yaşına girmeden bir turnuvada hem gol hem de asist yapan üçüncü oyuncu oldu. Bunu en son EURO 2004'te Wayne Rooney ve Cristiano Ronaldo gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

Arda Güler, Gürcistan'ı mağlup ettiğimiz maçta turnuvadaki tek golünü atmıştı. Avusturya maçında ise Merih Demiral'in kaydettiği golün asistini yaptı.