SporAzeri hakem istiyoruz

Azeri hakem istiyoruz

Paylaş
Azeri hakem istiyoruz

Galatasaray'ın hocası Okan Buruk, Young Boys maçındaki hakemin hatalarına dikkat çekip “Rakibimiz Almanca konuşuyor ve maçı da Alman hakem yönetiyor. Türkçe konuşan Azerbaycanlı bir hakem bizim maçı yönetirse seviniriz” dedi.

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Young Boys’a deplasmanda 3-2 mağlup olan Galatasaray’ın hocası Okan Buruk, hakem yönetimine tepki gösterip çarpıcı ifadeler kullandı. Maçın Alman hakemi Daniel Siebert’in yönetimini eleştiren Buruk, şunları söyledi: “Hakemin sarı kartı yazması bile 1 dakika sürüyordu. Dalgın, düşünceli ve oyunu yönetemeyen bir hakem gördüm. İsviçre’nin Alman kantonundayız. Rakibimiz Almanca konuşuyor ve maçı bir Alman hakem yönetiyor. Eskiden bir oyuncumuzla Dünya Kupası’nda sorun yaşamış bir hakem. Biz de ikinci maça Azerbaycanlı hakem bekleriz. Türkçe konuşan Azerbaycanlı hakem bizim maçı yönetirse seviniriz.”

Haberin Devamı

RÖVANŞ FARKLI OLUR

Deneyimli hoca, “Saha kenarında olmayacağım ama tribünde taraftarımızla olacağım. Büyük bir atmosfer yaratacağız. Oyun olarak daha iyisini yapacağız. Tabii ki saha kenarında olmak isterdim. Yukarıdan iletişim kurmak zor. Ancak bunu bahane edemeyiz. İkinci maç için oyuncularıma ve ekibime güveniyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

TUR UMUDUNUN SAHİBİ BATSMAN

Fenerbahçe ile sözleşme yenilemeyip Galatasaray’a giden Michy Batshuayi, kısa sürede önemli işlere imza attı. Young Boys deplasmanında oyuna 66. dakikada dahil olduktan sonra iki gol atan Belçikalı forvet, sarı-kırmızılıları rövanş öncesi tur için umutlandırdı. Batshuayi, 2010’da Milan Baros’un ardından oyuna sonradan girip iki gol atan ilk Galatasaraylı futbolcu oldu. Batsman, sarı-kırmızılı formayla gol sayısını 3’e yükseltti.

Haberin Devamı

MUSLERA’DA SİNİR SIKIŞMASI

İsviçre’de sakatlanıp oyuna devam edemeyen kaleci Fernando Muslera’da korkulacak bir şey yok. Teknik direktör Okan Buruk, “Muslera ile konuştum. Bir darbeden dolayı sinir sıkışması olduğunu söyledi. Önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sonraki maça bizimle olacaktır” dedi.

KAPTAN OLMASAM DA İNSİYATİF ALACAĞIM

Young Boys maçında Muslera’nın sakatlanmasının ardından Kerem Aktürkoğlu, kaptanlık pazubendini takmamıştı. Milli futbolcu, konuyla ilgili “Bugüne kadar bana layık görülen kaptanlık görevini en iyi şekilde yapmaya, bu unvanı hakkıyla taşımaya çalıştım. Emin olduğum şey şu ki; bundan sonra kolumda kaptanlık pazubendi olmasa da, yine gerektiği her an saha içi ve saha dışı inisiyatif alacağım, Galatasaray için her yere gideceğim” açıklamasını yaptı.

ASIL SINAV İSTANBUL’DA

İsviçre basını, Young Boys’un Galatasaray’ı 3-2 yendiği maçın ardından rövanşı işaret etti. NZZ: “Young Boys, Türkiye şampiyonu karşısında aldığı galibiyetle sezonun kötü başlangıcını bozdu. Ama asıl sınav İstanbul’daki ikinci maçta olacak”, 24Heures: “Young Boys taraftarları çarşamba akşamı tüm duyguları yaşadı. Önümüzdeki hafta İstanbul’a yapılacak tehlikeli yolculukla birlikte işin en zor kısmı henüz gelmedi” ve Blick, “Ugrinic’in penaltısı Şampiyonlar Ligi’nin kapısını açtı. İsviçre şampiyonu, muhteşem maçta Galatasaray’ı 3-2 mağlup etti.” yorumu yaptı.

Haberin Devamı