SporBarış Alper Liverpool'a

Barış Alper Liverpool'a

Paylaş
Barış Alper Liverpool'a

Milli Takım ile EURO 2024’te zirve yapan Galatasaraylı oyuncu yuvadan uçuyor. Liverpool, 24 yaşındaki sağ kanat oyuncusu için 30 milyon euro önerdi. Cim Bom teklifi kabul etmeye hazırlanıyor.

Galatasaray’ın şampiyonluğunda önemli rol oynayan Barış Alper Yılmaz yuvadan uçuyor. Bu sezon Milli Takım dahil 70 maça çıkan 24 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Barış Alper Yılmaz’ı İngiliz devi Liverpool istedi. İtalyan gazeteci Nico Schira, Liverpool’un Galatasaray ile temasa geçtiğini, Barış Alper Yılmaz için bonusları da içeren 30 milyon euroluk bir teklif sunduğunu açıkladı. Şampiyon kadroyu korumak isteyen Galatasaray’ın ise maddi sıkıntıları aşmak için de bu gidişe onay vereceği belirtiliyor.

Haberin Devamı

GERÇEK BİR JOKER

EURO 2024’teki performansı ile piyasa değeri 20 milyon euroya çıkan Barış Alper Yılmaz’ın şampiyona sonrasında tatil için Londra’ya gitmesi de bu iddiaları güçlendiriyor. Geçen sezon sağ bek, forvet ve asıl mevkisi sağ açıkta forma giyen Barış Alper 7 gol, 12 asist ile şampiyonluğa önemli katkı yaptı. Galatasaray, Avrupa devlerinin nabız yoklaması sonrasında, “25 milyon euro altında görüşme bile yapmayız” açıklaması yapmıştı.

DOUE VE WENDEL İMZAYA GELİYOR

Galatasaray, sağ bek Guela Doue ve orta saha Marcus Wendel’i resmen açıklamaya hazırlanıyor. 21 yaşındaki Fildişi Sahilli sağ bek Doue için kulübü Rennes’e 7.5 milyon euro ödenecek. Oyuncu ile 1.2 milyon eurodan 4 yıllık sözleşme imzalanacak.

Haberin Devamı

KONTENJAN AÇILACAK

Zenit’in Brezilyalı orta sahası Marcus Wendel’de ise küçük pürüzler kaldı. 26 yaşındaki oyuncu için Rus kulübü 25 milyon euroya kadar indi. Galatasaray ise 22 milyon euroya çıktı. Görüşmeler sürüyor. Cim Bom, Guela Doue ve Marcus Wendel’in açıklanması için yabancı kontenjanının artırılmasını veya bazı oyuncuların takımdan gönderilmesini bekliyor.

GALATASARAY İMKANSIZ PEŞİNDE

İtalyan basını Galatasaray’ın Paraguaylı forvet Antonio Sanabria’yı istediğini, “Neredeyse imkansız” başlığıyla verdi. La Stampa, “Galatasaray Sanabria’yı istiyor. Torino’ya yeniden teklif var. Ancak teknik direktör Paolo Vanoli, oyuncusu için ‘transfer edilemez’ diye düşünüyor” diye yazdı. Torino ile 2 yıl daha sözleşmesi olan 28 yaşındaki forvetin piyasa değeri 7 milyon euro.