Spor"Beraberliğe oynamak hem risk hem yanlış"

"Beraberliğe oynamak hem risk hem yanlış"

Paylaş
"Beraberliğe oynamak hem risk hem yanlış"

Konya’da ligin son maçında şampiyonluk için Galatasaray’a, kümede kalmak için de Konyaspor’a 1 puan yetiyor. Bu durum ‘İki takım beraberliğe oynar mı’ sorusunu akıllara getirdi. Ancak beraberliğe oynamak hem büyük risk hem de yanlış ve ayıp.

Galatatasaray’a şampiyonluk, Konya’ya kümede kalmak için beraberlik yetiyor. Tarihte benzer maçlar var, iki takım da beraberliğe oynar mı?

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Bu sorunun akla gelmesi bile çok yanlış olur. İki takım da çıkıp ellerinden geldiğince oynayacaktır. Ortalık zaten haddinden fazla gergin. Ne yani? Küme düşmesi kesinleşen İstanbulspor direkt boynunu mu uzatacak? Bunların konuşulması bile futbolumuz için çok yanlış. Kaldı ki beraberliğe oynamak iki takım için de riskli.

COŞKUN TÜRK: Sanırım bir hafta futbol gündemi bu olacak. Diğer sonuçlara bakmadan şu an için görünen iki takım da hedefine bir puanla ulaşıyor. Evet tarihte benzer maçlar var ve hepsi ayıplanarak hatırlanıyor. İki takım da kazanmaya oynasa keşke. Şu an için böyle olur, öyle olur demek çok zor, bekleyip göreceğiz. Ancak tekrarda fayda var tarihteki bu maçlar hiç de iyi anılmıyor.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Maç sonu Okan hocanın konuşması Galatasaraylı futbolcuları maç saatine kadar motive edecek güçte görünüyor. İki takım da zoru başarmak için varını, yoğunu ortaya koyacak. Sanki şampiyon Galatasaray olacakmış gibi geliyor.

DERBİ DEĞİL SAVAŞ OLDU

Derbi sonrası Ali Koç, RAMS Park’a geldi, burada arbede yaşandı. Dursun Özbek, “Yüreğin yetiyorsa şimdi buradayım gel” dedi. Bu gerginlik nasıl sonuçlar doğuracak?

COŞKUN TÜRK: Koca koca başkanlar, milyonların gözünün içine baktığı insanlar maalesef ergen gibi davranıyor. Birinin stadına ring kurulsun, boks maçına çıksınlar bari! Olacak iş değil. Önce şu ifadelerini bir düzeltsinler, laf sokmaları bıraksınlar. Hiç yakışmıyor.

FAİK GÜRSES: Fenerbahçe-Galatasaray derbileri artık derbi olmaktan çıktı, gerilim filmine döndü. Derbi, futbol kalitesi ve mücadele yerini polisiye güçlerin aldığı ve adına bir maç denmeyecek kadar itibarsızlaştı. Bu iki takımın oynadığı maça derbi yerine SAVAŞ diyebiliriz ve artık kabak tadı verdi. Sadece futbolcular değil topyekün camia da bu gerilime ayak uyduran diğer faktörler.

ŞORAY UZUN: Geldiğimiz son nokta bu mudur? Tersi olsaydı, Dursun Bey şürekasıyla Kadıköy’e gidebilir miydi? İçeri girebilir miydi? Olay; 90 dakika futbol artı ‘Kurtlar Vadisi’ türevi dizi davranış ve repliklerine geldi. Eylemler ‘mekan basmak’ lakırdılar ‘Oranın kalbinden adam alırız’lar falan. N’ooluyoruz beyler? Gidin az ötede oynayın.

Haberin Devamı

MERT ORTAMI GERDİ TORREİRA ALDATTI

Fenerbahçe kazanırken golü atan Çağlar’dan çok Mert Hakan konuşuldu. Mert Hakan’ın yaptıkları maçın kaderini değiştirdi mi, yaptıkları nasıl yorumlanır?

COŞKUN TÜRK: Mert, Türkiye’nin futbol anlamında dinamiklerini çok iyi bilen bir isim. Yaptığını kabul etmiyorum. Ancak ülkemizde maalesef geçer akçe yaptıkları. Mert ve doğru orantılı Fenerbahçe istediğini aldı mı, aldı. Kazanan haklıdıra gidiyor iş. Bunun yanına Torreira’yı da koyarım. Geldiğinden beri yaptığı yalandan atmalar ve bağırmaları derbide de yaptı, Djiku’yu oyundan attırdı.

FAİK GÜRSES: Mert Hakan sadece bu maça özgü değil, hangi karşılaşma olursa olsun kendine has oyun karakteri ile öne çıkıyor. Hele derbi olunca daha başka bir oyuncu kılığına giriyor. Şayet rakip futbolcular Mert’in bu agresif tutumuna olumsuz yanıt verirse o zaman da durum kendi takımı adına renk değiştiriyor. Elbete bu konumu bazen Mert’in kırmızı kart görmesine bile neden oluyor.

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Mert Hakan’dan, yaptıklarından memnun olan varsa buyursun devam etsin. Bu futbolcunun yaptıklarının maçın kaderiyle uzak yakın ilgisi yok. Fenerbahçe takım halinde gayet iyi oynadı, mücadele etti ve kazandı. Hepsi bu. Bence Mert Hakan tarzı hareketler sağduyulu Fenerbahçeliler için de sıkıntı kaynağı. Bu tarzdan hoşlanan taraftarın sayısının artması Türk futbolu adına hayra alamet değil.

MOURİNHO PARAYI VERENE PROJESİ İYİ OLANA GELİR

Fener’de Ali Koç’un karşısına Aziz Yıldırım çıkıyor. Hoca adayı Mourinho. Portekizli hoca için Beşiktaş iddiası da var. Mourinho savaşısavaşı normal mi, bu savaşı kim kazanır?

COŞKUN TÜRK: Başarılı bir teknik adamsan doğal olarak isteyenin çok olur. Açıklamalardan anlaşıldığı kadırıyla da Mourinho Türkiye’ye gelmek istiyor. Kimin projesi daha iyiyse onu tercih edecektir.

FAİK GÜRSES: Mourinho’nun şartları iki kulübe de ağır gelir. Ali Koç hoca konusunda son zarını atacak. Aziz Yıldırım, ‘Kaybetsem bile hocanın yarı parası benden’ dedi. Beşiktaş’taki durum farklı. Rakibin kasası ve hocaya ödenecek para şimdilik Hüseyin Yücel’e odaklanmış durumda. Mourinho parayı değil, rahat çalışma ortamını tercih ederse Beşiktaş daha avantajlı olabilir.

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Mourinho artık bir şekilde ülke gündemine girdi. Devam edecek gibi de görünüyor. Mourinho savaşı tabii ki normal. Beşiktaş’ın yeni yönetimi de, Fenerbahçe’nin aday yönetimleri de taraftarın karşısına böyle bir isimle çıkmak istiyorlar. Bu konuda Fenerbahçe bir adım önde sanki. Çünkü seçim vaadi. Delegeleri etkileyebilecek bir isim Mourinho.

DJİKU’NUN KIRMIZI KARTI BÜYÜK HATAYDI

Derbinin hakemi Arda Kardeşler özellikle Djiku’ya çıkan kart nedeniyle eleştirildi. Kardeşler’in yönetimini nasıl buldunuz?

COŞKUN TÜRK: Kesinlikle derbiyi iyi yönetemedi. Djiku’yu atması büyük hata. Maç içinde birçok faulü görmedi. Saha içinde futbolcuların baskısına göğüs geremedi.

ŞORAY UZUN: Arda Kardeşler bu maçın altından kalkamadı. Djiku’nun ikinci sarısının ağır bir karar olduğu konusunda hemen herkes hemfikir. Sadece bu kart için değil. İki takım için de hakem yönetimi kötüydü. Zaten iki takım da hakemden memnun olmadığını beyan etti. Sadece hakem değil, kötü bir maçtı. Maçın iki güzelliği; güzel hazırlanmış bir koreografi ve Fenerbahçeliler için alınan galibiyet. Geri kalan her şey vasat bile değildi.

FAİK GÜRSES: Djiku’ya çıkan ikinci sarı çok ağırdı. Oyuncunun topa gelişini kontrolsüz güç olarak yorumlamış olabilir. Zira Djiku’nun ayağı rakibin kramponuna basmıyor çok küçük bir temas var. Sarı ağırın ağırı olmuş. Biraz da ayıp olmuş.

BEŞİKTAŞ’TA DEĞİŞİM ŞART DA PARA VAR MI?

Beşiktaş, Hatay önünde beraberliği zor kurtardı. Hoca arayışı sürüyor. Yeni sezon için hoca yerli mi yabancı mı olmalı? Kadrosu yeterli mi?

FAİK GÜRSES: Hoca kaliteli olacak ve Beşiktaş ruhunu bilip ortak olacak. Yerlide bu faktör kolay bulunur da yabancı gelirse nasıl bir ruh haline ortak olur soru işareti. Süleyman Ağabey (Seba) ayrıldıktan sonra bir teknik adam enflasyonu yaşanmaya başladı. Bir sezonda 5 hoca değişimini Beşiktaşlı kabul etmez. Bir istikrar sağlanmazsa yolun sonu çok daha vahim sonuçlar getirebilir.

COŞKUN TÜRK: Lig Beşiktaş için artık angarya. Başkan ve yönetim geldiği zamanki hatalara düşmeden hoca kararını vermeli. Yerli, yabıncı fark etmez. Doğru karar şart.

ŞORAY UZUN: Beşiktaş’ın işi gerçekten çok zor. Kadro değişikliği de gerekli, çok çok iyi bir teknik direktör de gerekli, yeni bir anlayış da gerekli. Ama belki en önemlisi tüm bunlar için çok para gerekli. Şimdi bir de Mourinho ismi ortaya atıldı. Nasıl yani? Mourinho’yu alıp Samet Aybaba’nın emri altına mı vereceksiniz? Samet Abi, “Ben Beşiktaş teknik direktörünün de üstündeyim” dedi. Ama Mourinho da gelse stoperde Necip oynar.

KUPADA TRABZON BİR ADIM ÖNDE

Trabzonspor, final niteliğindeki Başakşehir maçını kazanarak moral buldu. Kupanın da favorisi oldu mu?

FAİK GÜRSES: Trabzonspor şu an için ağır basar. Sadece Hatayspor maçındaki mücadele gücü beni Beşiktaş adına biraz umutlandırıyor o kadar. Maçın sonucu ve ardından Kasımpaşa karşılaşmasında alınacak puan Beşiktaş’ın Avrupa Kupaları’na katlıp katılmamasını ortaya koyaacak.

COŞKUN TÜRK: Trabzonspor, Onuachu ile son haftalarda futbol olarak yine çıkışa geçti. Moral buldu ve kupada Beşiktaş karşısında iyi mücadele edeceklerdir. Kupanın favorisi denilmez. Çünkü tek maç ve sonu kupa olacak. İki takım da bu hedef için saldıracak.

ŞORAY UZUN: Kupa maçının bir favorisi yok! Bu tür maçların favorisinin olmadığını Galatasaray-Fenerbahçe maçında gördük. Trabzonspor lig üçüncülüğünü garantiledi. Beşiktaş için Avrupa’ya gidememe ihtimali var. Ortada bir kupa ve iki aday takım var. Bu işin ‘kağıt üzerinde’ gibi durumları yok. Tek maç. İki büyük takım. Ben şanslar eşit diyorum.