SporBir gümüş de Abdullah'tan

Bir gümüş de Abdullah'tan

Paylaş
Bir gümüş de Abdullah'tan

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda haltercimiz Abdullah Kayapınar, gümüş madalya aldı. 49 kiloda mücadele eden Abdullah, 180 kiloluk kariyerinin en iyi derecesi ile Paralimpik Oyunları ikincisi oldu. Abdullah, “Hedefim Amerika’da altın madalyaya ulaşmak” dedi.

NAZMİYE’YE HAKSIZLIK

Haberin Devamı

Milli para haltercimiz Nazmiye Muratlı 108 kiloluk kaldırışı ile bronz madalyaya ulaştı. 45 kiloda yarışan Nazmiye, Britanyalı rakibinin 109 kilo kaldırışı sonrasında başarılı olamadığını düşünerek gümüş için sevindi. İki hakemin kaldırışı kabul etmemesine rağmen Büyük Britanyalı sporcu ikinci sayıldı.

MADALYA ŞANSI KALMADI

Tekerlekli sandalye eskrimde ülkemizi temsil eden Hakan Akkaya erkekler flöre repesaj turunda İtalyan rakibi Emanuele Lambertini’ye 15-11 mağlup olarak madalya şansını yitirdi. Hakan epe disiplininde mücadelesini sürdürecek.

YAVUZ-SADIK VEDA ETTİ

Para okçumuz Yavuz Papağan erkekler klasik yay son 16 turunda iyi başladığı maçta Güney Koreli Kwak’a 6-2 mağlup olarak oyunlara veda etti. Sadık Savaş da klasik yay çeyrek finalinde İranlı Ameri’ye mağlup oldu.

Haberin Devamı

ALKIŞLAR AYŞEGÜL’E

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda atıcılık branşında P4 karışık 50 metre tabanca SH1 sınıfında milli sporcu Ayşegül Pehlivanlar, finale çıktı. Ayşegül finalde 142.7 puanla oyunları 6. olarak tamamladı.

13 MADALYAYA ULAŞTIK

Türkiye, Paralimpik Oyunları’nda 2’si altın 7’si gümüş, 4’ü bronz olmak üzere 13 madalyaya ulaştı. Ülke sıralamasında ise 27. basamakta yer aldık. Çin 121 madalya ile ilk sırada.