SporBitirim ikili Kartal'ı uçurdu

Bitirim ikili Kartal'ı uçurdu

Paylaş
Bitirim ikili Kartal'ı uçurdu

Beşiktaş, milli aradan Konya zaferiyle döndü. Siyahbeyazlılar, Immobile (pen.) ve Silva’nın golleriyle ilk yarıda işi bitirdi. 21 sezon aradan sonra lige iç sahada 4’te 4 yaparak başlayan Kartal, Galatasaray’ın farkı açmasına izin vermeyip zirve iddiasını sürdürdü.

Beşiktaş, Frankfurt yenilgisi ve Gaziantep beraberliği ile girdiği milli aradan iyi döndü. Sahasında Konyaspor’u konuk eden siyahbeyazlılar, rakibini 2-0’la devirdi. Ligde bu sezon evinde 4’te 4 yapan Kartal, lider Galatasaray’ın farkı açmasını önleyip zirve iddiasını sürdürdü. Beşiktaş, 2003-2004’ten sonra ilk kez lige iç sahada üst üste 4 galibiyetle başladı. 11. dakikada Kramer, ceza alanı içine gelen ortada müsait pozisyonda üstten auta vurdu. 22’de Semih’in sağ çaprazdan şutunu Slowik, kornere çeldi.

Haberin Devamı

23’te ceza alanında yaşanan karambolde Immobile’nin vuruşu yan ağlarda kaldı. 28’de Semih, Boranijasevic’in müdahalesiyle yerde kaldı. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Immobile, kaleciyi terse yatırdı: 1-0. 45+2’de defansın hatasında topu kapan Muçi, Silva’yı gördü. Portekizli yıldız da düzgün bir vuruşla Slowik’i avladı: 2-0. 62’de Muçi, karşı karşıya pozisyonda yandan auta attı. 69’da Immobile’nin ortasına Gedson dokunamayınca mutlak gol kaçtı. 77’de Muçi golü atacakken Adil ayak koydu. 90’da Onur’un kaleciden dönen şutunda Ndour, topu çerçeveden geçiremedi ve Kartal, maçı 2-0 kazandı.

SERİ GOLCÜ IMMOBİLE

Üst üste 4 maçtır rakip fileleri havalandıran Immobile, ligdeki gol sayısını 8’e yükseltti. Gol krallığı yarışında zirvede bulunan İtalyan forvet, Konya karşısında Beşiktaş’ın bu sezon ligde attığı 5. penaltı golünü kaydetti.

Haberin Devamı

REAKSİYON GÖSTERDİK

Ndour, sahalarında haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. İtalyan orta saha, “Son maçta son dakika kaybettiğimiz 2 puandan sonra iyi reaksiyon gösterdik. Gol yemedik, bu önemliydi. Önümüzdeki Lyon karşılaşması en önemli maçımız olacak” şeklinde konuştu.

MUÇİ’DEN BİR İLK

Muçi, Süper Lig’de ilk kez asist yaptı. Skor katkısı verdiği için mutlu olduğunu söyleyen Arnavut futbolcu, “Avrupa öncesi iyi bir galibiyet oldu. Şimdi Lyon ve derbiye odaklanacağız” dedi.

REKORLAR ÖNEMLİ AMA BEN 3 PUANA BAKARIM

Beşiktaş Teknik Direktörü Bronckhorst, milli ara sonrası alınan galibiyetin önemine dikkat çekti. 21 sezon sonra iç sahada 4’te 4 yapıldığı hatırlatılan Hollandalı hoca, “Rekorlar önemli ama benim baktığım şey takımımı hazırlamak ve alınacak 3 puanlar. Rekorlar güzel. Benim için, kulüp için güzel. Bunun için çalışmıyoruz tabii ki” dedi. “Galip geldiğimiz için mutluyum. 2 gol attık, daha fazla atabilirdik. Özel bir atmosferde oynadık. Stadyum kıpkırmızıydı. Önümüzdeki hafta Cumhuriyet Bayramı, herkesin bayramını kutluyorum. Taraftarımızı da bu önemli günde mutlu ettik” ifadelerini kullanan Gio, Rashica’nın Lyon maçında oynamayacağını söyledi.

Haberin Devamı