SporBizden fazla üretken yok!

Bizden fazla üretken yok!

Paylaş
Bizden fazla üretken yok!

Montella, zaman zaman oynattığı ve eleştirilen forvetsiz sistemi savundu. İtalyan hoca, “Ben geldiğim günden beri bizden daha çok pozisyona giren bir takım olmadı diye hatırlıyorum. Avrupa Şampiyonası’nda da bunu gördük” ifadelerini kullandı.

A Milli Takım hocası Montella, Karadağ maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Rakibin tehlikeli bir takım olduğuna vurgu yapan İtalyan teknik adam, zaman zaman tercih ettiği forvetsiz sistem nedeniyle yapılan eleştirilere yanıt verdi. Tecrübeli hoca, “Benim görevim, dengeli bir kadro kurabilmek. Çok fazla pozisyona giren ve az pozisyon veren bir kadro kurabilmek. Ben geldiğim günden beri bizden daha çok pozisyona giren bir takım olmadı diye hatırlıyorum. Avrupa Şampiyonası’nda da bunu gördük. O yüzden böyle kararlarım devam ediyor. Türkiye’ye geldiğimden beri bütün istatistiklere bakınca, en çok üretken oyuncular bizimle” dedi. Montella, Arda Güler için ise şunları söyledi: “Arda’nın geleceği için biz karar veremeyiz. Real Madrid karar verecek. Ben tabii ki daha çok oynamasını dilerim. Real’de oynamak demek, çok büyük rekabette olmak demek. Sezon başında sakatlığı oldu ama geçen sezona göre daha çok süre almaya başladı. Dünyanın en büyük kulübü. Orada olması ve yetişmesi, çok büyük anlam ifade ediyor.

Haberin Devamı

KARADAĞ’I YIK KOLTUĞU KORU

A Milli Takımımız, Uluslar Ligi’nde sahne alıyor. Ay- Yıldızlılar, B Ligi 4. Grup 3. maçında Karadağ’ı konuk edecek. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak mücadeleyi İtalyan hakem Daniele Chiffi yönetecek. Gruptaki ilk iki maçta 4 puan toplayan ve averajla lider olan milliler, rakibi karşısında kazanıp zirvedeki yerini korumak istiyor. Karadağ ise grupta puanı bulunmayan tek takım konumunda. Türkiye, daha önce 4 kez karşılaştığı Karadağ karşısında 2 galibiyet ve 2 beraberlik alırken hiç mağlup olmadı. Grupta saat 21.45’te başlayacak diğer mücadelede ise İzlanda, evinde Galler’i ağırlayacak.

Bizden fazla üretken yok

CEZASI BİTTİ 11’E DÖNÜYOR

Galler maçında kırmızı kart gören Barış Alper, İzlanda karşılaşmasında forma giyememişti. Cezasını tamamlayan 24 yaşındaki futbolcu, bugün yeniden formasına kavuşacak. Teknik direktör Montella’nın, Karadağ karşısında ilk 11’de şans vereceği yıldız oyuncuyu forvette oynatması bekleniyor.

Haberin Devamı

MİLLİ FORMAYLA KUPA İSTİYORUM

Arda Güler, milli formayla kariyerinin en güzel gollerinden birini Samsun’da attığını söyledi. Bunu tekrarlamak istediğini ama kazanmanın daha önemli olduğunu dile getiren 19 yaşındaki futbolcu, “Kariyerimi bitirmeden milli takımla kupa kazanmak istiyorum” ifadesini kullandı. Arda, Ancelotti ile arasında sorun olmadığını bir kez daha tekrarladı.

KALE UĞURCAN’IN

Mert Günok, sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkarılmıştı. Montella, Karadağ karşısında kaleyi Uğurcan’a teslim edecek. Bu sezon Süper Lig’de en iyi kurtarış yüzdesine sahip olan Trabzonspor’un 28 yaşındaki file bekçisi, 9 maç aranın ardından milli maçta kaleyi koruyacak.

4 YIL SONRA

Bu sezon Eyüpspor formasıyla lige çok iyi bir başlangıc yapan Ahmed Kutucu, 4 yıl aradan sonra milli davet almıştı. 24 yaşındaki hücum oyuncusu, daha önce Andorra ve Macaristan maçlarında milli formayı giymişti. Başarılı futbolcu, teknik direktör Vincenzo Montella’nın görev vermesi halinde A Milli forma altında 3. maçına çıkacak.

634. SINAV

Karadağ karşılaşması, A Milli Takım’ın tarihindeki 634. milli sınavı olacak. Türkiye, 101 yıllık tarihinde 348’i resmi, 285’i özel toplam 633 maç oynayıp, biri hükmen 246 galibiyet, 149 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı.

Haberin Devamı

GENÇLERE JEST

U16 Milli Takımımız, finalde Özbekistan’ı yenerek Türk Devletleri Kupası’nda şampiyon olmuştu. A Milli Takım’ın tecrübeli futbolcusu Merih Demiral, genç millilere jestte bulundu. Milli stoper, tüm takıma Iphone telefon hediye edeceğini söyledi. Genç futbolcular ise bu jest karşısında büyük sevinç yaşadı.

ÇALIŞIP GİTTİLER

Türkiye, Karadağ maçı hazırlıklarını Riva’da yaptığı antrenmanla tamamladı. Milli takım kafilesi, akşam saatlerinde maçın oynanacağı Samsun’a geldi. Havaalanında yoğun ilgiyle karşılanan milliler, daha sonra Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda kısa bir yürüyüş yaptı ve maç saatini beklemeye başladı.

6. BÜYÜK LİGİZ

Yazın Almanya’da düzenlenen EURO 2024, tüm zamanların seyirci rekorunu kırdı. Maçları yaklaşık 2.7 milyon kişi izledi. Önceki rekor, 2.4 milyon kişi ile Fransa’da düzenlenen EURO 2016’daydı. Milli takımlara en fazla futbolcunun geldiği lig 114 oyuncuyla İngiltere Premier Lig’i oldu. Şampiyonaya 25 futbolcu gönderen Süper Lig ise Avrupa’nın 4 büyük liginin ardından 6. sırada yer aldı.

Haberin Devamı