SporBizim çocuklar ateşi yaktı

Bizim çocuklar ateşi yaktı

Paylaş
Bizim çocuklar ateşi yaktı

Juventus’ta Kenan, Benfica’da Orkun ve Kerem attıkları gollerle Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasına damga vurdu. Milli futbolcular İtalya ve Portekiz basınında manşetlerde yer alıp gururlandırdı.

Şampiyonlar Ligi’nde dev heyecanın ilk haftası geride kalırken milli yıldızlarımız gururlandırdı. Avrupa’nın 1 numaralı organizasyonunda ülkemizden bir kulübümüz yer almasa da Juventus’ta Kenan Yıldız ve Benfica’da Orkun Kökçü ile Kerem Aktürkoğlu golleriyle Türk gücünü hissettirdi. İtalyan devi Juve, PSV’yi 3-1 yenerken Kenan harika bir golle maçın yıldızı seçilmişti.

Haberin Devamı

Bizim çocuklar ateşi yaktı

İtalyan basını, “Sihirbaz” yakıştırması yapıp milli futbolcuya övgüler yağdırdı. Önceki gün Benfica, Kızılyıldız’ı deplasmanda 2-1 mağlup ederken Kerem, ilk golü atarken Orkun harika frikik golüyle Sırpların fişini çekti. Portekiz basınından Record, “Benfica, Türk büyüsünü kullanarak Belgrad’da zafere ulaştı” başlığını kullandı. O Jogo gazetesinde ise “Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü ortaklığı genişliyor” değerlendimesi yapıldı.

BEN HARRY POTTER!

Kerem Aktürkoğlu, Sport TV’ye verdiği röportajda lakabının “Harry Potter” olduğunu belirtti. Kızılyıldız galibiyetiyle ilgili de konuşan milli futbolcu, “Mutluyum çünkü kazanmayı hak ettik. Tüm takımlar için zor bir atmosfere sahip, zor bir maçtı. İyi oynadık ve iyi savunma yaptık. Üç puanla başlamak önemlidir. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

HESABI AÇTIM

Brighton’daki ilk golünü Wolverhampton karşısında atan Ferdi Kadıoğlu, açıklamalarda bulundu. Milli futbolcu, “Daha güzel bir gol atmak isterdim ama benim için fark etmez. İlk golümü attım ve hesabı açtım” diye konuştu.

ARDA SÖZ SAHİBİ OLACAK

Real Madrid’in efsanelerinden ve bir dönem Beşiktaş forması giyen Guti, Arda Güler’i övdü. Guti, “Ancelotti, Arda’ya daha fazla süre veriyor. Arda, harika pasları olan ve gol atan bir orta saha oyuncusu. Önümüzdeki dönemde daha fazla söz sahibi olacaktır” ifadesini kullandı.