SporBoğa korkuttu

Boğa korkuttu

Paylaş
Boğa korkuttu

İspanya, Avrupa Şampiyonası’na görkemli bir başlangıç yaptı. Almanya ile birlikte bu turnuvayı en fazla kazanan ülke olan İspanya, Hırvatistan’ı 3-0 yenerken özellikle ilk yarıda sergilediği futbolla korku saldı.

Şampiyonanın dişli takımlarından Hırvatlar karşısında ilk devrede bulduğu gollerle sonuca giden Matadorlar, ‘Ölüm Grubu’ olarak tabir edilen B Grubu’nda zirvenin en iddialı adayı olduğunu gösterdi. Fabian Ruiz, bir gol ve bir asistle gecenin yıldızı olurken İspanya, bir geleneği de sürdürdü. Pasa dayalı sistemden ödün vermeyen Boğalar, Avrupa Şampiyonası’nda attığı son 53 golün hepsini ceza sahası içinden buldu.

Haberin Devamı

POLONYA’NIN FİŞİNİ WEGHORST ÇEKTİ

Hollanda, Polonya’yı 2-1 yenerek D Grubu’na galibiyetle başladı. Lewandowski’nin yedek soyunduğu karşılaşmada, geçtiğimiz sezon Antalyaspor’da forma giyen Adam Buksa, 16’da attığı golle Polonya’yı 1-0 öne geçirdi. Portakallar, 29’da Gakpo’nun golüyle skoru 1-1’e getirdi. 81’de oyuna dahil olan eski Beşiktaşlı Weghorst, iki dakika sonra topla ilk buluşmasında Polonya ağlarını havalandırıp skoru belirledi. İlk 11’de başlayan Fenerbahçeli Szymanski, 45 dakika sahada kaldı.

İTALYA MUTLU

Son şampiyon İtalya’da, Arnavutluk karşısındaki geri dönüşün sevinci yaşanıyor. Henüz 23. saniyede turnuva tarihinin en erken golünü kalesinde gören Gök Mavililer, çabuk reaksiyon gösterip 11 ve 16. dakikada bulduğu gollerle sonuca gitti. Karşılaşma, bu turnuvada ilk 16 dakikada 3 gol atılan ilk mücadele olarak da tarih sayfalarındaki yerini aldı. Milli forma altında 10. golünü atan Nicolo Barella ise İtalya’nın mevcut kadrosu içinde en golcü isim olmayı başardı.

Haberin Devamı

YENİLGİYİ KUTLADILAR

Arnavut taraftarlar, İtalya karşısında alınan mağlubiyete rağmen kutlama yaptı. Dortmund’da oynanan mücadeleyi Hannover’de kurulan dev ekrandan takip eden Arnavutlar, bitiş düdüğünün ardından şehrin sokaklarında marşlar söyleyip arabalarında bayrak sallayarak tur attı.