SporBölmeyin birleştirin

Bölmeyin birleştirin

Paylaş
Bölmeyin birleştirin

Milli Takım Teknik Direktörü Montella, İzlanda maçı öncesinde “İzmir’i bilerek seçtik. Kurtuluş kutlamalarına katkıda bulunmak istiyoruz” dedi, futbolcuların bölünmeye çalışıldığını söyleyip, “Birlikten kuvvet doğar” diye ekledi.

Milli Takım bugün Uluslar Ligi’nde İzlanda’yı konuk edecek Teknik direktör Vincenzo Montella maç öncesinde basının sorularını cevapladı. İtalyan teknik direktör, “İzlanda takım oyunu oynuyor, kompakt ve güçlü. Son Avrupa Şampiyonası’nda finalist İngiltere’yi yendiler. Duran toplar ve taç atışları dahil tehlikeliler. Ona göre hazırlandık” dedi. 9 Eylül İzmir’in kurtuluş tarihine dikkat çeken Montella, “İzmir’i bilerek seçtik. Kutlamalara galibiyetle katkıda bulunmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

HER MAÇ FİNALDİR

A Milli Takım’da forma giyen futbolculara destek olunması gerektiğini söyleyen Montella, “Her maç finaldir. Hocaya eleştiri geldiğinde anlarım, tartışırız. Ancak futbolculara eleştiriler geldiğinde anlam veremiyorum. Futbolcularımızı bölmeye çalışmamamız gerekiyor. Sadece bizim değil, dışarıda da birliktelik gerekiyor. Birlikten her zaman güç doğar ve daha güçlü oluruz. Kazanmak için hazırlandık, bunun için sahaya çıkacağız” ifadelerini kullandı.

YORULUYORLAR

“50-60 maç arasında oynayan futbolcular 3 hafta dinlenmeli. Yeni sezona başlamadan da 35-40 gün dinlenmeliler. Geçen gün bu durum hissedildi. Eleştiri yaparken bunlar dikkate alınmalı.”

ÇİFTE BAYRAM İÇİN SAHADAYIZ

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki ikinci maçında İzmir’de İzlanda ile karşı karşıya geliyor. Hedef İzmir’in kurtuluş kutlamalarının yapıldığı gün İzlanda’yı yenerek liderlik koltuğunu ele geçirmek ve iki bayramı bir arada yapmak. İzlanda ilk maçta Karadağ’ı 2-0 mağlup etmişti. Hakem Arnavut Enea Jargji. HAKAN-MERİH HAZIR Sakatlığı atlatan ve Galler maçının ikinci yarısında şans bulan kaptan Hakan Çalhanoğlu ile cezasını tamamlayan Merih Demiral oynamaya hazır. Galler maçında kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz oynayamayacak, sakat Arda’nın da riske edilmemesi bekleniyor.

Haberin Devamı

BARIŞ ALPER YOK FORVET KENAN YILDIZ

Teknik direktör Montella son Galler maçı kadrosundan biri mecburi olmak üzere değişiklikler yapacak. Cezalı Barış Alper’in yerine Galler maçında oynayan Kenan’ın forvete çekilmesi bekleniyor. Hakan Çalhanoğlu’nun Orkun’un yerine, İrfan Can’ın da Arda Güler’in yerine ilk 11’e girmesi planlanıyor.

ARDA SAKAT

Montella, “Arda, Galler maçında darbe aldı. Dün yürümekte zorlanıyordu. Takımla çalışamasa bile maç saatinde durumuna bakacağız. Değerlendirme süremiz var. Barış yok ama diğerleri hazır” dedi.

MİLLİLER 633. SINAVDA

Türkiye, bugün tarihinde 633. milli maça çıkacak. Biri hükmen 245 galibiyet alındı, 149 beraberlik ve 238 yenilgi yaşandı.