SporBoscagli derbisi

Boscagli derbisi

Paylaş
Boscagli derbisi

Beşiktaş ve Galatasaray, 26 yaşındaki stoperin transferi için karşı karşıya geldi. Hollanda basınına göre, iki kulübün yöneticileri PSV’den ayrılmak isteyen Fransız stoper ile görüşmelere başladı.

Hollanda basınından Eindhovens Dagblad, flaş bir iddia ortaya attı. Beşiktaş ile Galatasaray’ın PSV’nin savunma oyuncusu Olivier Boscagli’yi transfer etmek istediği belirtildi. İki dev kulübün idarecilerinin 26 yaşındaki savunmacıyla görüşmelere başladığı ifade edildi. PSV’nin en tecrübeli oyuncularından biri olarak gösterilen Fransız stoperin bu sezon takımdan ayrılmasının beklendiği vurgulandı. Bilindiği gibi Beşiktaş ve Galatasaray, bir stoper takviyesi yapmak istiyor. Piyasa değeri 27 milyon euro olarak gösterilen 26 yaşındaki savunmacının PSV’deki sözleşmesi 2025 yılında sona erecek. Boscagli için Avrupa’dan birkaç kulübün de devrede olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

NDOUR RESMEN KARTAL

Beşiktaş orta sahasını 20 yaşındaki Cher Ndour’la güçlendirdi. Siyah-beyazlılar, İtalyan futbolcunun PSG’den sezon sonuna kadar kiralandığını KAP’a bildirdi. Sağlık kontrolünden geçen Ndour, siyahbeyazlı formayı sırtına geçirdi. Genç futbolcu, bugün takımla birlikte çalışmalara başlayacak. 2023 yazında Benfica’dan Paris Saint Germain’e transfer olan genç futbolcu kış transfer döneminde ise kiralık olarak Braga’nın yolunu tutmuştu. Geçen sezon Braga formasıyla 11 maçta süre alan Ndour 1 gol kaydetti.

İZİNDE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba, vefatının 10. yıl dönümünde kabri başında anıldı. Ziyarette bulunan Beşiktaş’ın başkanı Hasan Arat, “Süleyman ağabeyimizin son dönemini birlikte geçirdik. 8 ay önce onun prensipleri çerçevesinde yönetimi devraldık. Onun izinde yürümeye devam edeceğiz. Bu konuda müsterih olsun tüm camiamız. Süleyman ağabey sen rahat ol, nur içinde yat. Hepimiz senden razıyız. Yaptıkların için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SEBA’YI UNUTMADILAR

Fenerbahçe ve Galatasaray, Seba’nın vefatının 10. yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı. İki kulüp de “Merhum Seba’yı saygıyla anıyoruz” ifadesini kullandı.

TEZAHÜRATLARA KATMASINLAR

Seba’nın ardından Ali Sami Yen’in kabrini de ziyaret eden Arat, “Bu çelengi büyük sporcu, ezeli rakibimiz ve dostumuz Galatasaray’ın kurucusu sayın Ali Sami Yen’in mezarına koyuyoruz ve duamızı ediyoruz. Tribündekiler artık lütfen büyüklerimizi tezahüratlarına katmasınlar, onlara saygılı olalım” dedi.

ABOUBAKAR ÇIKMAZDA

Siyah-beyazlılarda kadroda düşünülmeyen isimlerden Vincent Aboubakar’ın geleceği belirsizliğini koruyor. Afrika basını Kamerunlu forvetin Eyüpspor ile anlaştığını ileri sürdü ancak Eyüp, bu iddiaları yalanladı. Yönetim, 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Aboubakar için gelecek teklifleri bekliyor.

FAHRİ KEREM AY İMZAYI ATTI

Beşiktaş, genç futbolcuları A takıma kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. 19 yaşındaki Fahri Kerem Ay’ın sözleşmesi 2027-28 sezonuna kadar uzatıldı. Geçtiğimiz sezon U19’da 20 maça çıkan 19 yaşındaki futbolcu, 6 gol ve 1 asist kaydetti. Fahri, Süper Lig’de 2 maçta süre aldı.

Haberin Devamı