SporBravo sana çocuk

Bravo sana çocuk

Paylaş
Bravo sana çocuk

16 yaşındaki milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, 1500 metre elemelerini geçip finale yükseldi. Kuzey, olimpiyat tarihimizde finalde yüzmeye hak kazanan ilk sporcu oldu.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda milli yüzücü Kuzey Tunçelli tarihi bir başarıya imza atarak Türkiye’ye ilki yaşattı. Finale yükselen 16 yaşındaki milli yüzücü bu kategoride Türkiye’den finalde boy gösterecek ilk sporcusu oldu. Tunçelli, erkekler 1500m elemelerinde 14:45.27’lik derecesiyle toplam 4 seri sonunda 5. sırada yer aldı ve en hızlı 8 sporcunun yarışacağı finale yükseldi. Türkiye’nin olimpiyat oyunları tarihinde final yüzmeye hak kazanan ilk sporcusu olan 16 yaşındaki Kuzey Tunçelli’nin yarışı bugün saat 19.37’de başlayacak. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Tebrikler Kuzey, harikasın evladım!” mesajıyla genç sporcumuzu tebrik etti. Fenerbahçeli sporcu, daha önce 14:41.89’luk derecesiyle dünya gençler rekorunun yanı sıra; Avrupa gençler, şampiyona ve 17-18-19+ yaş Türkiye rekorlarına imza atmıştı.

Haberin Devamı

ERSU FİNALE ATLADI

Erkekler sırıkla atlama elemeleri gerçekleştirildi. Olimpiyatlarda A Grubu’nda mücadele eden milli atletimiz Ersu Şaşma, sırıkla atlama elemelerini 5.75 ile tamamladı. Milli atletimiz 5.40m, 5.60m, 5.70m ve 5.75’lik atlayışlarını ilk hakkında geçmeyi başararak adını finale yazdırdı. Milli atletin yarışacağı final müsabakaları yarın saat 20.00’de yapılacak.

SULTANLAR LİDERLİK AŞKINA

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları C Grubu’ndaki son maçını bugün İtalya ile oynayacak. Paris’teki South Paris Arena’da oynanacak mücadele, saat 10.00’da başlayacak. Milliler, ilk maçında Hollanda’yı 2-0 geriden gelerek 3-2, ikinci müsabakasında da Dominik Cumhuriyeti’ni 3-1 yenmeyi başardı. Oyunlarda çeyrek finale yükselmeyi garantileyen Ay-Yıldızlılar, İtalya karşısında grup liderliği için mücadele edecek.

Haberin Devamı

SÜRMENELİ’DEN ERKEN VEDA

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar 66 kg çeyrek final karşılaşmasında olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli, Taylandlı rakibi Janjaem Suwannapheng’a mağlup olarak olimpiyatlara veda etti. Sürmeneli, ilk raundu 5-0 kaybettikten sonra ikinci raundu 4-1 kazandı. 3’üncü ve son rauntta rakibine 3-2 kaybeden milli boksör, toplam skorda rakibine 4-1 mağlup olarak yarı finale yükselme şansını yitirdi.

ÇAKIROĞLU YARI FİNALDE

Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, çeyrek final maçında Pihla Kaivo-oja’yı mağlup etti ve Paris 2024’te yarı finale yükselip madalyayı garantiledi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Buse Naz Çakıroğlu’nun madalyayı garantilemesinin ardından bir paylaşımda bulundu. Bakan Bak paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Buse Naz Çakıroğlu Yarı Finalde! Madalya garanti ve altın olacak inşallah.” Çakıroğlu, salı günü yarı final maçına çıkacak.

YEDİNCİ OLDU FİNAL KAÇTI

Milli atlet Kayhan Özer, erkekler 100 metre elemelerinde finale kalma başarısı gösteremedi. Kayhan, 10.34’lük derecesiyle serisinde 7’nci oldu ve finale yükselemedi.

SENA İKİNCİ TURDA

Milli sporcu Sena Can, skett elemelerinin ilk gününde 75 atışta 65 isabet sağladı. Can, başarılı performansıyla alkış topladı. Bu kategorilerde ikinci gün elemeleri bugün yapılacak.

Haberin Devamı

BERRA ÇEYREK FİNALDE ELENDİ

Milli okçu Berra Elif Gökkır, yarı finale kalamadı. Klasik yay müsabakalarında çeyrek finalde Güney Koreli Hunyoung Jeon ile karşılaşan Gökkır, rakibine 6-2 kaybetti. 17 yaşındaki Gökkır, çeyrek finalde boy gösteren en genç isim olarak kayıtlara geçti.

JUDODA MADALYA GELMEDİ

Judo karışık takım kategorisinde Türkiye, son 16 turunda Güney Kore ile karşı karşıya geldi. Tuğçe Beder, Muhammed Demirel, Fidan Ögel, Mihael Zgank, Kayra Özdemir ve İbrahim Tataroğlu’ndan oluşan milli takım, tatamiden 4-1’lik yenilgiyle ayrıldı. Milli judocular, oyunları madalyasız tamamladı.