SporBu çocuklar tarih yazacak

Bu çocuklar tarih yazacak

Paylaş
Bu çocuklar tarih yazacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Euro 2024’te ilk hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu söyledi, “Gürcistan galibiyeti ve diğer rakiplerimizin oynadığı futbola bakarsak liderlik niye olmasın diyoruz. Bu çocuklara inanın, tarihe geçecekler” dedi.

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şu ana kadar en heyecanlı ve zevklisi Türkiye- Gürcistan maçıydı. Bu maçın ertesi sabahında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) medya sorumlularıyla sohbet etti, önemli açıklamalarda bulundu. Büyükekşi’yi galibiyet kadar, tribünlerde oluşturulan milli beraberlik çok mutlu etmiş. İşte Büyükekşi’nin açıklamaları:

Haberin Devamı

STATTA 50 BİN TÜRK VARDI

“Milli duygu, milli forma... Bunlar çok önemli. Dortmund’da maça gelenler çağrımıza uydu. Maç sonrası statta çalınan ‘Bir başkadır benim memleketim’ şarkısını ben dahil herkes bağıra bağıra söyledi, sesimiz kısıldı. Çok duygusaldı. Dortmund stadının meşhur ‘Sarı duvar’ı kırmızıya döndü. Hanım dahil büyük çoğunluk kırmızı giymişti. Muhteşem bir görüntüydü. Evimizde oynayacağız dedik, öyle de oldu. Stattaki 60 bin kişinin 50 bini Türk’tü. Portekiz maçına şimdiden çok büyük ilgi. UEFA’nın bize ücretsiz verdiği bilet sayısı sadece 20. Bizden öyle çok bilet isteyen var ki. Şimdiden 400 euroluk biletler karaborsada 1000 euroya alıcı buluyor.”

LİDERLİK NEDEN OLMASIN

“Futbolcularla maç öncesi konuştum. Onlara, ‘Tarih yazacaksınız. Çocuklarınıza anlatacak bir hikayeniz olmalı. 2002, 2008 başarılarımız hala konuşuluyor. 2024’ü de konuşulacak bir turnuva yapın’ dedim. Stattaki atmosfer de çok iyiydi. Antalyaspor amigosunu buraya getirdik. Buradaki Türk dernekleri de örgütlenmiş ve takımımıza müthiş destek oldular. Bir tek rakibin ulusal marşının ıslıklanması yanlış oldu. İnsanların değerlerine saygı duymak gerekir. Maç öncesi Montella çok motiveydi. Doğum gününde ailesiyle bile görüşmedi. Sadece ben doğum gününü kutladım, sonrasında futbolcularıyla baş başa kaldı. İlk hedefimiz hocamızın dediği gibi gruptan çıkmak. Montella ‘Adım adım gidelim’ düşüncesinde ve haklı. Gürcistan’ı yendik. Portekiz ve Çekya’nın ilk maçına baktığımızda grup liderliği neden olmasın diye düşünüyoruz. Sonrasında da en az çeyrek final.”

Haberin Devamı

NURİ-BURAK MONTELLA’NIN YARDIMCISI OLACAKTI

“Montella ile çok iyi bir uyum yakaladık. Düşüncemiz yanında antrenör olarak Burak Yılmaz ile Nuri Şahin’i görevlendirmekti. İkisi de kabul etmişti. Kendisine de bunu söyledik. Beşiktaş’tan Şenol Güneş ayrılınca Burak oraya geçti. Montella, Nuri Şahin ile yaptığı görüşmede, ‘Zamanında Mourinho beni yanına yardımcı antrenör olarak çağırmıştı. Ona teknik direktör olduğumu ve böyle devam edeceğimi söyledim. Sen de teknik direktörsün’ demiş. Nuri de bu öneriyi dinledi ve görüyorsunuz şimdi Dortmund’un başında. Onunla gurur duyuyoruz.”

Haberin Devamı

2032’DE ŞAMPİYONLUĞUN GÜÇLÜ ADAYI OLURUZ

“Takımda genç ve yetenekli futbolcu sayısı fazla. Sadece Arda değil. Kenan, Semih, şu an kadroda yok ama Can ve takibimizde olan çok yetenekli futbolcular var. Ülkemizde düzenleyeceğimiz Euro 2032’de bu çocuklar 25-26 yaşında olacak. Allah bir sakatlık, kaza vermesin 26 yaşındaki Arda’nın nasıl müthiş olacağını düşünün. Biz 2032’de şampiyon olacağımıza yürekten inanıyoruz.”