SporBu futbola 1 puan yetmez

Bu futbola 1 puan yetmez

Paylaş
Bu futbola 1 puan yetmez

Fenerbahçe, atak başladığı maçta Manchester kalesini ablukaya aldı. İngiliz ekibi 15’te ilk atağında Eriksen ile golü buldu. Fener 49’da Nesyri ile cevap verdi. Ancak beklenen, istenen galibiyet golü gelmedi.

Avrupa Ligi’nde ilk iki maçta bir galibiyet, bir beraberlik alan Fenerbahçe, üçüncü maçında Manchester United ile berabere kaldı: 1-1. İngiliz ekibi 3 karşılaşmayı da beraberlikle bitirdi. 6’da Osayi sağdan sıfıra indi, pas yerine kaleyi düşündü. Top yan ağlarda kaldı. Manchester ilk atağında, ilk şutunda golü buldu. Eriksen, Zirkzee’nin pasında ceza çizgisi üstünden düzgün bir şutla golü attı: 0-1. Rashford 22’de şutunu attı, top direğin dibinden auta gitti. 23’te Szymanski sol çaprazdan ortasını yaptı. Tadic’in vuruşu savunmadan döndü. 36’da Maximin çevirdi, Nesyri’nin şutu kornere çelindi. 37’de inanılmaz gol kaçtı. Nesyri’nin üst üste iki kafa şutunu Onana çıkardı.

Haberin Devamı

YİNE KAFAYLA ATTI

Beklenen gol 49’de Nesyri’den geldi. Maximin’in ortasında kafayı vuran Nesyri skora eşitliği getirdi: 1-1. Mazraoui’nin 68’deki sert şutunu Livakovic kornere çeldi. Aynı dakikada Livakovic bir kurtarış daha yaptı. 76’da Höjlund’un zayıf şutunu da Livakovic bloke etti. Livakovic 85’te Garnacho’nun vuruşunu da yatarak kontrol etti. Ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

14

Fenerbahçe, Manchester maçı öncesinde Avrupa’da çıktığı son 17 maçın 14’ünü kazanmıştı. 15. galibiyet dün akşam gelmedi.

TOTTENHAM KAZANDI

7 Kasım’da Galatasaray’ın ağırlayacağı Tottenham ile Fenerbahçe’nin konuk olacağı AZ Alkmaar karşı karşıya geldi. Ev sahibi Tottenham maçı 1-0 kazandı.

MOURİNHO KIZARDI

56’da ceza sahasında Osayi’nin yerde kalmasına Mourinho çok sinirlendi. Hakem kulübede tepki veren teknik direktör Mourinho’ya kırmızı kart çıkardı. Portekizli adam kulübenin arkasındaki tribüne çıktı.

Haberin Devamı

TRİBÜNDEN YÖNETTİ

Kırmızı kart görüp tribüne çıkan Jose Mourinho, bulunduğu yerden de takımı yönetti. 79’da Dzeko, İsmail ve İrfan Can’ı oyuna alarak tüm kozlarını sahaya sürdü. Ancak bu değişiklikler beklenen galibiyeti getirmedi.

15 DAKİKADA SEDYELİK OLDU

73’te oyuna giren Antony, 88’de sakatlanarak oyundan çıktı. Brezilyalı oyuncu sedye ile kenara alındı.

KAZANMAYI HAK ETMİŞTİK

Fenerbahçe’de bekleneni veremeyen Nesyri, Kadıköy’de ilk golünü Manchester United’a attı. İzmir deplasmanında ilk golünü ligde Göztepe’ye atan Nesyri, Avrupa’da da siftahı yaptı. Tecrübeli oyuncu, “Gol atmak moral oldu. Ancak kazanmak isterdik. Beraberlik de kötü sayılmaz” diye konuştu.

ŞEHİTLERE SAYGI

Fenerbahçe, Ankara’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle maça siyah bantlarla çıktı. Bu arada TFF de bu hafta oynanacak tüm profesyonel ve amatör maçlarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

OSAYİ BİTİREMEDİ

Maçın iyi oyuncularından Osayi iki kez sakatlık yaşadı. İlk sakatlığında tedavi sonrası devam eden Osayi, penaltı itirazlarının olduğu 56. dakikanın sonrasındaki bir pozisyonda sarı kart da görünce 61’de yerini Becao’ya bıraktı.

Haberin Devamı

SOL BEKTE MERT FORVETTE NESYRİ

Fenerbahçe’nin ideal 11’inde sakatlıklar nedeniyle değişiklikler vardı. Mourinho sağ bekte görmeye alıştığımız Mert Müldür’ü sola çekti, sağ bekte ise Osayi’ye şans verdi. Forvette ise Dzeko yedek bırakılırken, 11’de Nesyri sahaya çıktı.