SporBu takımla gururlanın

Bu takımla gururlanın

Paylaş
Bu takımla gururlanın

Montella, “Maç planladığımız gibi gitti, golü de bulduk. Sonrasında yaşadığımız durum olmamalıydı. Biz hak etmiştik, onlar kazandı” şeklinde konuştu.

A Milli Takım’ın hocası Vincenzo Montella, galibiyeti hak ettiklerini ama şanssız bir şekilde yenildiklerini ifade etti. İtalyan teknik adam, “Taraftarımız desteğiyle maça iyi başladık. Galibiyeti düşünerek sahaya çıktık. Her şey istediğimiz gibi gitti. Golü de bulduk. İkinci devrede ikinci golü de bulabilirdik. Oyunda duraksama oldu. Rakibimiz bundan iyi yararlandı. Golü buldu ve biz oyundan düştük. Turnuva boyunca buraya kadar taraftarımızın desteğiyle geldik. İkinci gol için hareketlendik ancak yediğimiz gol bütün planları alt üst etti. Bu kazanma arzumuzun sonucu böyle olmamalıydı. Türk halkından özür diliyorum. Bu yenilginin sorumlusu benim. Altın bir çağ var. Türk futbolu daha iyi yerlere gelecektir. Çeyrek finalde turnuvaya veda ettik ama Türk futbolunun geleceği parlak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

KIRMIZIYI ES GEÇTİ

Karşılaşmanın 30. dakikasında Simons, Mert Müldür’ün bileğine bastı. Hakem pozisyonu sarı kartla geçiştirdi, VAR hakemi Jerome Brissard da orta hakem Clement Turpin’i çağırmadı.

BARIŞ ALPER BENİ MAHVETTİ

Liverpool’da başarıyla forma giyen van Dijk, Barış Alper’in performansına dikkat çekti. Başarılı savunmacı, “Barış, sürekli koşuyordu. El avuca sığmaz mücadele ediyordu. Bizi çok zorladı. Gol atamadı ama gerçekten önemli bir oyuncu. Elimizden geleni yapıp tur atlamayı başardık” diye konuştu.

İŞTE İLAHİ ADALET!

Ev sahibi Almanya’nın İspanya’ya 2-1 yenilip EURO 2024’e çeyrek finalde veda etmesi ülkemizde geniş yankı uyandırdı. Merih’in aldığı 2 maçlık cezaya ‘Bozkurt’ işaretini ırkçılık olarak değerlendiren Alman Bild gazetesine büyük tepki vardı. Türk futbolseverler, “İlahi Adalet”, “Evinizde kaybettiniz, sizlere bay bay”, “Artık yeni ev sahibi Türkiye” gibi mesajlar atıldı.

Haberin Devamı

SON 5 DAKİKADA ŞANSLIYDIK

Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman, şanslı olduklarını söyledi. Koeman, “Türkiye çok sağlam ve tutkulu oynuyor. 2. yarıya iyi başladık. Türk Milli Takımı harika bir performans gösterdi. Tutkulu oynuyorlar. Top ayaklarındayken kaliteliler. İki, üç kişiyle hücuma çıktıkları zaman bizim savunmamızı çok zorladılar. Son 5 dakikada şanslıydık diyebilirim” dedi.

UEFA DA KİM OLUYOR!

Dünya futbolunun efsane golcülerinden Hollandalı Marco van Basten, UEFA’ya Merih’e verilen ceza nedeniyle tepki gösterdi. NOS’a konuşan van Basten, “Verilen ceza garip. UEFA kim oluyor da ‘bunu yapamazsınız’ diyor. Şimdi yine siyasetin devreye girmesine izin veriyorsunuz. Sonra da ‘siyaset yapıyorlar’ diyorsunuz. Bunu çok garip buluyorum. Futbola sadık kalın” dedi.

TÜRK YÜRÜYÜŞÜNÜ HAZMEDEMEDİLER

Maç öncesi Ay-Yıldızlı taraftarlar Berlin’de milli takıma büyük bir destek verdi. Binlerce milli formalı vatandaşlarımız, turnuvada gelenekselleşen “Türk yürüyüşü” yaptı. Mehter takımının da yer aldığı yürüyüşte, taraftarlar Merih Demiral lehine de tezahüratlarda bulundu. Polis ekipleri önce Türk taraftarlara toplu yürümek yerine küçük gruplar halinde hareket etmeleri yönünde uyarıda bulundu. Bozkurt işaretinin siyasi olduğunu belirten güvenlik güçleri, uyarılarını arttırdı. Ardından harekete geçen Berlin polisi, bazı Türk taraftarları gözaltına aldı

Haberin Devamı

BERLİN KIRMIZI BEYAZ

Berlin Olimpiyat Stadı’nda tribünler tıka basa doldu. Kapasitesi 71 bin olan Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünde Türk taraftarlar yer aldı. Ay-Yıldızlı forma ve bayraklarla tribünde yer alan taraftarlar, milli takıma büyük destek verdi.