Spor"Buruk sorun çözüyor, Mourinho şikayet ediyor"

"Buruk sorun çözüyor, Mourinho şikayet ediyor"

Paylaş
"Buruk sorun çözüyor, Mourinho şikayet ediyor"

Galatasaray, 9 maçta biri deplasmanda Fenerbahçe olmak üzere 8 galibiyet aldı, 1 beraberlik yaşadı. Ancak ağır eleştiriler aldı. Evet yönetimde sorunlar vardı ama Okan Buruk takımı toparladı. Fenerbahçe ise 8 maçta kaybettiği 7 puana rağmen 'Sorunsuz' gösterildi. Takım iyi oynamıyor ama Mourinho her şekilde bir suçlu buluyor.

İYİ YÖNETİLMİYOR AMA İYİ OYNUYOR

Haberin Devamı

Galatasaray, Antalya önünde görkemli bir zafer kazandı. Golcüler süperdi, Sallai iyi oynadı. Bu maçla Cim Bom'da sorunlar bitti denilebilir mi? Yoksa Antalya mı etkisiz kaldı?

ŞORAY UZUN: Bir maçla sorunlar uçup gitmez. Şimdilik bir sıkıntı görünmüyor. Takımda gerçek bir sorun olup olmayacağını zaten Beşiktaş maçında göreceğiz. Kendi evinde oynuyor. Süper Kupa maçında masada kalan bir hesap hala duruyor. Golcülere gelirsek, zaten Icardi gibi bir dünya yıldızı vardı, Osimhen tam anlamıyla büyük ikramiye oldu. Zaten Phone 15'in vardı, üstüne bir de 16'sını aldın. Formatı da son sürüm yaptın mı tamamdır.

COŞKUN TÜRK: Galatasaray'da sorunların bitip bitmediğini bu iki maçta göreceğiz. Elfsborg asla hafife alınmayacak bir takım. Roma'yı yendiklerini unutmayalım. Beşiktaş ile de 5-0'lık mağlubiyet sonrası çok ciddi bir rövanş oynayacaklar. Evet golcüler süper, Elfsborg maçında da aynı performansı bekliyoruz. Sallai de takıma uyum sağladı.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Galatasaray'ın sorunu idari ve teknik yöndendi. Okan hoca teknik yönden olan sorunu gideriyor. Başkan Dursun Özbek ‘Suçlu kimse ortaya çıkartacağız’ dedi. Demek ki ateş olmayan yerden duman çıkmazmış. İyi sonuçlar ne kadar bazı olayların üstünü örtse de Eşref Hamamcıoğlu'nun 'Galatasaray iyi yönetilmiyor' sözü herşeyi ortaya koyuyor. Yani küllenen bir şey yok.

ASLAN İKİ ZAFER İLE İYİCE HAVAYA GİRER

Okan Buruk yoğun maç trafiğinden şikayetçiydi. Şimdi çarşamba Elfsborg, sonrasında Beşiktaş maçı var. Bu iki maçta alınacak sonuçlar Galatasaray’ın geleceğini nasıl etkiler?

ŞORAY UZUN: Kendi evinde oynuyor. Üstelik takım milli aradan formda döndü. Ben Galatasaray’ın bu iki maçı da üstelik çok zorlanmadan kazanacağını düşünüyorum. Maç takviminden şikayet etmek anlamsız. En başından bunun olacağı belliydi. Bu kadro bunun için kuruldu. Icardi’yi çıkartıp Osimhen’i alıyorsun. Diğer yedeğin Batshuayi. Dünya para ile alınan Jelert süre alamıyor. Şikayet yok!

COŞKUN TÜRK: Okan Buruk bu trafiği biraz abartılı şikayet ediyor. Avrupa’da birçok takım aynı şeyi yaşıyor. İki maçta alınacak olumlu sonuç takımı iyice havaya sokar, olumsuz sonuç çok etkilemez çünkü hala sezonun başlarındayız diyebiliriz. 

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Sadece Galatasaray değil Avrupa’daki tüm oyuncuların yakarması sorunun büyüklüğünü ortaya koyuyor. Futbolcular, ulusal lig, ulusal kupa, Avrupa ligleri, milli maçlar ve antrenmanlardan bunalmış durumda. UEFA acil toplantı koduyla bu duruma çözüm bulmalı.

MOURİNHO’YU KENDİMİZE BENZETTİK

Mourinho, Samsun beraberliği sonrasında hakemlerden şikayet etti. Ancak sahaya çıkardığı 11 ve değişikliklerinde bir sorun yok mu? Mesela İrfan Can neden ilk 11 değil, Osayi neden kadroda yok? Bu iki ismin sezon sonu sözleşmelerinin bitecek olması ve hala sözleşme yenilememelerinin bu tercihlerde etkisi var mıdır?

COŞKUN TÜRK: Mourinho da bu anlamda ülkemize uydu, hakem eleştirisine başladı. Tamam, hakemi eleştir ancak takımdaki olumsuzlukları da görmezden gelme. İrfan Can ve Osayi konusunda eğer sözleşmeleri sezon sonunda bitecek, oynatmayayım burunları sürtsün düşüncesi varsa büyük hata.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Mourinho göreve gelirken belli ki birileri ona ‘11 yıldır hakemler Fenerbahçe’yi doğruyor’ demiş. O da her puan kaybı ve yanlış kararlardan dolayı hakem faktörünü ortaya atıp açığını kapatmak istiyor. Fenerbahçe bu kadrosu ile ligin tozunu atmalı. Yani Fenerbahçe kasırgası esmeli. Sen şampiyonluğu 1 puan farkla kaçırmış, taraftarın sevgilisi haline gelmiş İsmail Kartal’ı bırakıp şöhret uğruna takımı zenginler sofrasına teslim edersen başına gelecek budur. İsmail Kartal’a yapılan reva mıdır? Bu kadroyu Jose yönetemiyor. Çok açık ve net.

ŞORAY UZUN: Samsunspor karşısındaki puan kaybı hakeme bağlanamaz. Ayrıca hakem: bir gün önce, çok benzer pozisyonda rakibin lehine o penaltıyı çalmamış, sana çalmış. Buna ne diyeceğiz? Milli maçlarımızı kurtaran, milli kahramanımızı da hakem mi kesti takımdan? Mevkisinde ülkenin en iyisi olan Osayi’yi VAR mı kadroya almıyor? Bu tercihlerin gerekçesi futbolcuların bitecek sözleşmeleri değildir. Başka bir şeydir. Başka bir şey olmak zorunda! Yoksa vah ki vah.

Haberin Devamı

SAVUNMA YAPAN TAKIM BU KADAR AÇIK VERİR Mİ?

İyi hücum maç, iyi savunma şampiyonluk kazandırır diye bir söz var. Mourinho savunmasının iyi olduğu bir teknik direktör olarak bilinir. Göztepe ve Samsun maçlarında öndeyken berabere kalan Fener’de sorun ne? 

COŞKUN TÜRK: Mourinho’nun takımları iyi savunma yapar, evet. Ancak Fenerbahçe’de bunu göremiyoruz. Ya takımda savunma anlamında istediği kalitede oyuncular yok ya da Mourinho formsuz. Yoksa Göztepe ve Samsun maçlarında öne geçmiş bir Fener bu kadar kolay puan kaybetmez, rakibine bu kadar mahkum oynamazdı.

FAİK GÜRSES: Atan ve tutanın iyi olacak. Livakovic bazen iyi tutuyor. Forvet desen en kralından atıyor. Ancaaak. Takımdaki ahenksizlik, geç müdahale, yanlış oyuncu tercihleri var. Fatura her maç iyisi ve kötüsü ile Jose’ye kesilir. Kenardan hakeme doğru artık fırlamayıp doğru işler yapmalı. Ve taraftar bu sahte çıkışları yemiyor artık.

ŞORAY UZUN: Eğer bir teknik direktör takımına savunma yaptıracaksa bunu yapacak en iyi isim Jose Mourinho’dur. Nokta! Burada başka bir sorun var gibi. Fenerbahçe taraftarının rahat maç seyredebilmesi için takımın kaç sıfır önde olması gerekiyor? Üç mü, dört mü? Ayrıca savunma yapan takım rakibe bu kadar açık verir mi? Mourinho hakemlere sallayacağına, rakibin pozisyonlarını değerlendireceğine önce şu sorunu çözsün. Asıl görevini yapmadan sadece konuşma işini Mert Hakan yeterince yapıyor zaten.

DERBİ KARTAL İÇİN ÇIKIŞ ŞANSIDIR

Beşiktaş, Lyon deplasmanı sonrasında Galatasaray ile oynayacak. Bu, 5-0’lık Süper Kupa maçının rövanşı olacak gibi. Derbi nasıl geçer?

FAİK GÜRSES: Derbi son yılların en çekişmeli maçına sahne olacak. Galatasaray çok hırslı bilenecek, Beşiktaş direnecek. Saha ve taraftar avantajı Galatasaray’da, hatta favori durumda. Beşiktaş’ın beraberliği hanesine artı yazar. Gio savunma prensiplerini iyi kurmak zorunda. Kalesinden, Galatasaray’ı ne kadar uzakta tutarsa Beşiktaş için o kadar iyi olur.

COŞKUN TÜRK: Beşiktaş sezona müthiş başlamıştı, sonrasında futbol anlamında düşüş yaşadı. Yeniden çıkış için önünde çok önemli fırsatlar var. Lyon maçında alınacak iyi bir sonuç ve Galatasaray galibiyeti Beşiktaş’ı müthiş havaya sokar. Derbi her türlü sonuca açık diye düşünüyorum.

ŞORAY UZUN: Derbi maçı bu. Beşiktaş Kadıköy’de eksik oynadığı maçı kazanmıştı mesela. 5-0’lık hesap açık duruyor. Hafta sonu kapanır mı bilemem ama Beşiktaş’ın deplasmanda işi çok zor. Defansının arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşıyor. Sami Yen’den puanla ayrılması sürpriz olur. Ama futbol bu. Erken atılan bir gol, rakibin göreceği bir kart rüzgarı anında terse çevirir.

TRABZONSPOR’DA AKORT BOZUKLUĞU VAR

Trabzon, son dakika golüyle Başakşehir’i yendi ama taraftar mutlu değil. Üstelik tribüne de gelmiyor. Bu hafta deplasmanda rakip Göztepe. Nasıl bir sonuç çıkar?

COŞKUN TÜRK: Trabzon’a gereken seri galibiyetler. Önemli bir takımı son dakikada olsa da geçti. Yine önemli bir takımı deplasmanda yenerse Trabzonspor için iyi haftalar başlıyor diyebiliriz.

FAİK GÜRSES: Taraftar, camia ve Şenol Güneş mutlu değil. Takımda bir akort bozukluğu var. Ses detone geliyor, enstrüman kullananlar da notaya doğru basmıyor. Şenol hoca daha yararlı çalgıcılar bulmak zorunda. Bir takım lideri şart. Kulübe de güçlenmeli, çok oyuncu da gitmeli.

ŞORAY UZUN: Taraftar hem takımının maçına gelmiyor, hem destek vermiyor hem de sallayıp duruyor. Klavye başından bu işler kolay hacı. Şenol Güneş neredeyse tesislerden çıkmıyor. Ertuğrul başkan neredeyse evine gitmiyor. Futbolcular deliler gibi çalışıyor. Taraftar maça gidecek. Yok. Nasıl olacak? Takım Boztepe’de manzaraya karşı çay içerek desteklenmiyor ki. Ayrıca takım toparlanma sürecinde. Öyle ya da böyle maç kazanmaya başladı. Olası bir Göztepe deplasmanı galibiyeti taraftarı stada çeker.