SporCankurtaran İrfan

Cankurtaran İrfan

Paylaş
Cankurtaran İrfan

Uluslar B Ligi 4. Grup’ta Karadağ’ı Samsun’da konuk ettik. Kapanan Karadağ engelini sonradan oyuna girenlerle aştık. Kenan’ın vuruşunda direkten dönen topu İrfan Can filelere gönderdi. A Milli Takım bu galibiyetle 2 puan farkla zirvedeki yerini korudu.

Uluslar B Ligi 4. Grup 3. maçında lider A Milli Takım, Samsun’da ağırladığı puanı bulunmayan Karadağ’ı tek golle mağlup etti. Milliler, ilk yarıda rakip kalede pek etkili olamadı ve devre golsüz sona erdi. 55’te Orkun Kökçü’nün ceza sahası dışından şutu direkten döndü, dönen topa Arda Güler vurdu. Pozisyon autla sonuçlandı. İrfan Can ve Kenan Yıldız’ın oyuna girmesiyle hareketlenen Ay- Yıldızlı ekip, 69. dakikada golü buldu.

Haberin Devamı

SONRAKİ DURAK İZLANDA

Kenan’ın vuruşu direkten döndü, İrfan Can Kahveci topu tamamladı ve milliler 1-0 öne geçti. Son bölümde ikinci golü bulamayan Türkiye, tek golle 3 puanı alıp gruptaki liderliğini sürdürdü. Milliler, bir sonraki maçında pazartesi günü saat 21.45’te İzlanda ile deplasmanda karşılaşacak.

29 ŞUT ATTIK REKOR KIRDIK

A Milli Takım’ın hocası Vincenzo Montella, rakibin yaptığı savunmada zorluklar yaşadıklarını ama istediklerini elde ettiklerini söyledi. Kağıt üzerinde rahat görünen maçlarda zorluklar yaşandıklarının altını çizen İtalyan hoca, “Olgunluk testi oldu bizim için. İlk yarıda gol atabilirdik ama atamadık. Golü attık ve ardından gol yemedik. 29 şut attık, bu bir rekor. Takımı beğendim. Uluslar B Ligi’nde en genç takımız. Maçtan önceki toplantımızda aceleci olmamamız gerektiğini anlatan toplantı yaptım. 70’ten sonra bu tarz maçlar farklı bir maça dönüşüyor. İyi oynadık. Çok memnunum” diye konuştu

Haberin Devamı

EN KOLAY GOLÜ ATTIM

62. dakikada Yunus Akgün’ün yerine oyuna dahil olan İrfan Can attığı golle maça damga vurdu. İrfan Can Kahveci, “Kız çocukları gününde ilkemizdeki tüm kadınlarımıza minnettarlarımı sunuyorum. Kadınlarımız bizim başımızın tacı. Böyle maçlar zor oluyor. Karadağ’ı tarihimizde iki farklı yenememiştik, tek farkla kazandık. Bu tarz maçlar oluyor. Kazandığımız için mutluyuz. Kariyerimin en kolay gollerinden biriydi, mutluyum” dedi.

KENAN GİRDİ GOL GELDİ

A Milli Takım, rakip savunmayı aşmakta zorluklar yaşarken Kenan Yıldız, 69. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun yerine oyuna dahil oldu. Kenan’ın yarattığı pozisyonda İrfan Can ile golü bulan milliler, 1-0 öne geçti.

RAKİPLER YENİŞEMEDİ

Grubumuzda oynanan diğer maçta Galler ile İzlanda 2-2 berabere kaldı. İzlanda evinde Galler’e karşı 2-0 geriye düşse de ikinci yarıda bulduğu gollerle 1 puanı kaptı.

SAMSUN KAPALI GİŞE

Milli maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmaya yoğun ilgi gösterilirken 33 bin 919 kapasiteli stadyum için satışa çıkarılan biletler tükendi. Yeni 19 Mayıs Stadı, tarihi günlerinden birini yaşadı.

Haberin Devamı

ÜMİTLER FARK ATTI: 3-0

Ümit Milli Futbol Takımı, 2025 Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası Elemeleri A Grubu’ndaki 9. maçında Letonya’yı 3-0 yendi. Millilerin gollerini Erencan Yardımcı, Bartuğ Elmaz ve Poyraz Yıldırım kaydetti. Bu sonuçlar birlikte Türkiye 13 puanla 4. sırada yer alırken, Letonya 8 puanla 5. sırada kaldı.