Spor Cenk-Arda 11'de

Cenk-Arda 11'de

Paylaş
Cenk-Arda 11'de

Milli Takım, EURO 2024’te grup son maçında yarın Çekya ile karşılaşacak. Son 16 için beraberlik yetse de teknik direktör Montella, “beklenen ve istenen” kadroyu sahaya sürecek. Forvette Cenk Tosun, forvet arkasında Arda Güler oynayacak.

Büyük umutlarla geldiğimiz Avrupa Şampiyonası’nda Portekiz maçı tam anlamıyla hayal kırıklığı oldu. Mağlubiyet dışında teknik direktör Vincenzo Montella’nın kadro seçimi ve oyuncu değişiklikleri büyük eleştiri aldı. Milli Takım yarın grup son maçında Hamburg’ta Çekya ile karşılaşacak. Beraberlik son 16’ya kalmamız için yetiyor ama teknik direktör Montella’nın sahaya hazır, savaşacak en önemlisi doğru oyuncuları doğru yerde oynatacak bir kadro seçmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İYİ FUTBOL ŞART

Portekiz maçında Arda’nın yedek kalması, Gürcistan mücadelesinde olduğu gibi takımın forvetsiz sahaya sürülmesi gibi eleştirileri, İtalyan hoca yarınki maçta giderecek. Hedef, Çekya’yı yenerek grup ikincisi olarak son 16’ya kalmak, iyi futbol ile oyunculara özgüven aşılamak, Portekiz maçındaki futbolla küsen taraftarı stada çekmek. Çünkü grup ikincisi veya en iyi üçüncüler içinde son 16’ya kalınacağı için bizi çok güçlü takımlar bekliyor. Böylece Çekya maçı doğru kadro ve doğru sistem ile son 16 provası da olacak.

BÜYÜK REVİZYON

Vincenzo Montella yarın kadroda çok önemli değişiklikler yapacak. Sıkıntısı kalmayan kaleci Mert Günok ve sağ bekte Mert Müldür, solda Ferdi sahada olacak. Abdülkerim cezalı olduğu için stoperde iyileşmesi halinde Samet forma giyecek. Yanında ise ya Merih ya da Kaan Ayhan olacak. Samet yetişmezse stoper tandemi Merih-Kaan olacak. Savunmanın önünde Hakan Çalhanoğlu’nun yanına İsmail Yüksek monte edilecek. Kanatlarda Barış Alper ile Kenan’ın, forvet arkasında Arda’nın, forvette ise Cenk Tosun’un oynaması bekleniyor.

Haberin Devamı